Sporten op kunstgras, dit moet je weten

by Redactie

De afgelopen jaren is kunstgras nogal eens in het nieuws geweest. Niet per se altijd positief. Wij zetten de must knows voor je op een rijtje:

Niet alleen voetbal

Veel mensen denken bij sport kunstgras vaak meteen aan voetbal. Terwijl er heel veel sporten zijn waar kunstgras wordt toegepast. Wat dacht je van crossfit, hockey, golf en tennis? Over het algemeen is het effect van kunstgras hetzelfde als echt gras. Het is zeker niet zo dat de bal bijvoorbeeld minder lang in het spel blijft. Iets wat veel mensen wel denken. Het verschil zit hem in het onderhoud; het is vele malen gebruiksvriendelijker dan echt gras. De belijning hoef je niet bij te werken, bij een hete zomer wordt het gras niet dor en geel en het is seizoensonafhankelijk.

Kindvriendelijk

Hoewel een sliding op kunstgras wel pijnlijker kan zijn dan op normaal gras, is kunstgras over het algemeen wel kindvriendelijker dan gras. Zo zie je het ook vaak in speeltuinen liggen, omdat het gelijk als bescherming kan dienen bij speeltoestellen. Daarnaast kan je ook met nat weer sneller buiten spelen en sporten. Een ‘nat veld’ is geen excuus meer. En fijne bijkomst voor ouders: je hebt ook geen last van vieze moddervoeten in huis.

Minder blessures

Hoewel je dus wel een pijnlijkere sliding maakt op dit type gras (je krijgt sneller schrammen), is de kans op een echte blessure wel kleiner. En met name knieblessures. Een kunstgrasveld is namelijk gelijkmatig en zonder onverwachte bulten of kuilen. Je kan niet zomaar ergens achter blijven haken daarom.

Lees ook:  Top 5 wijn regio's in Europa: een heuse wijn-bucket list to go to!

Foto header via iStock, credits: Koonsiri Boonnak

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy