Sporten op kunstgras, dit moet je weten

Sporten op kunstgras, dit moet je weten

De afgelopen jaren is kunstgras nogal eens in het nieuws geweest. Niet per se altijd positief. Wij zetten de must knows voor je op een rijtje:

Niet alleen voetbal

Veel mensen denken bij sport kunstgras vaak meteen aan voetbal. Terwijl er heel veel sporten zijn waar kunstgras wordt toegepast. Wat dacht je van crossfit, hockey, golf en tennis? Over het algemeen is het effect van kunstgras hetzelfde als echt gras. Het is zeker niet zo dat de bal bijvoorbeeld minder lang in het spel blijft. Iets wat veel mensen wel denken. Het verschil zit hem in het onderhoud; het is vele malen gebruiksvriendelijker dan echt gras. De belijning hoef je niet bij te werken, bij een hete zomer wordt het gras niet dor en geel en het is seizoensonafhankelijk.

Kindvriendelijk

Hoewel een sliding op kunstgras wel pijnlijker kan zijn dan op normaal gras, is kunstgras over het algemeen wel kindvriendelijker dan gras. Zo zie je het ook vaak in speeltuinen liggen, omdat het gelijk als bescherming kan dienen bij speeltoestellen. Daarnaast kan je ook met nat weer sneller buiten spelen en sporten. Een ‘nat veld’ is geen excuus meer. En fijne bijkomst voor ouders: je hebt ook geen last van vieze moddervoeten in huis.

Minder blessures

Hoewel je dus wel een pijnlijkere sliding maakt op dit type gras (je krijgt sneller schrammen), is de kans op een echte blessure wel kleiner. En met name knieblessures. Een kunstgrasveld is namelijk gelijkmatig en zonder onverwachte bulten of kuilen. Je kan niet zomaar ergens achter blijven haken daarom.

Lees ook:  Review: perfecte demping en loopcomfort met de Hoka One One Clifton 8

Foto header via iStock, credits: Koonsiri Boonnak

0 comments on “Sporten op kunstgras, dit moet je weten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *