Review Polar Vantage M hardloophorloge: compleet en comfortabel

by Petrick de Koning

Kort geleden haalden we het nieuwe Polar Vantage M multisport en hardloophorloge uit de doos. Toen zag het er allemaal al prima uit. Maar ja, met unboxing alleen maak je geen meters en daar is dit GPS horloge natuurlijk wel voor gemaakt. Tijd om de proef op de som te nemen en de hardloopschoenen aan te trekken.

100% focus op lopen

Hoewel de nieuwe Polar best wel een prominente kast heeft, is het wel een lichtgewicht horloge. Je merkt er weinig van als je ‘m om je pols hebt, in het dagelijks leven en tijdens een workout. Wat mij betreft een must omdat ik me 100 procent op het lopen wil concentreren. Het scheelt dat de behuizing van kunststof is en ook de comfortabele band helpt zeker mee.

Eenvoudige bediening

Een andere eis die ik aan een sporthorloge stel is een eenvoudige bediening. Ik wil snel kunnen starten en ook na een loopsessie geen gedoe met knopcombinaties. Op dit vlak komt Polar me volledig tegemoet. Een training starten is een kwestie van het hoofdmenu starten, een profiel kiezen, activeren en op pad. Eenmaal weer thuis volgt een automatische synchronisatie en kan ik mijn data via Strava, of andere platforms delen.

Review Polar Vantage M hardloophorloge: compleet en comfortabel

(Hart)informatie op maat

Onderweg krijg ik precies de informatie die ik wil. Je kunt je eigen scherm per profiel instellen. Dus jij bepaalt wat je wilt zien: tijd, afstand, snelheid/tempo en hartslagzones. Dat laatste was nieuw voor mij. Mijn ‘oude’ sporthorloge bood die optie ook, maar dan moest ik wel een hartslagband om. Gedoe dus. De nieuwe generatie sporthorloges maakt gebruik van hartslagmeting op de pols. Polar gaat daarin een stap verder en combineert optische sensoren met huidcontactmetingen. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent.

Lees ook:  Een avond gevuld met "Unconventional Paths", Remy Bonjasky en CUPRA

Doelgericht trainen

In eerste instantie wist ik niet zo goed hoe ik met hartslagzones moest trainen. Maar met de feedback tijdens het sporten en de heldere analyses via de Polar Flowapp, kun je al snel heel gericht trainen. En hoewel ik echt geen wereldrecords meer ga lopen, is het wel fijn om doelgericht een afstand te bereiken en/of mijn prestaties op bepaalde afstanden te verbeteren. Hoewel ik mijn eigen prestaties inmiddels aardig kan inschatten, krijg ik bij grotere doelen, zoals een (halve)marathon, ondersteuning van een coach. Met Polar Flow for Coach kan ik automatisch trainingen ontvangen en de resultaten delen, zodat ik op maat blijf trainen.

Conclusie

Het is eenvoudig: ik ben ronduit enthousiast over de Polar Vantage M. Het is een comfortabel en eenvoudig te bedienen hardloophorloge met alle functies die ik nodig heb (en eigenlijk nog veel meer) om lekker en toch goed gedoseerd te rennen en vooral te trainen. Polar is zo compleet dat het bijna jammer is dat ik de stappen nog steeds zelf moet zetten…

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy