Op welk festival hang jij uit dit jaar?

by Emma

Als het weer wat warmer wordt, de mensen wat vrolijker en de zon wat vaker gaat schijnen, dan wordt het ook tijd voor – je voelt het al aankomen – festivals! Ook al bevinden we ons in nog zo een klein kikkerlandje, aanbod is er in overvloed. Elke sector heeft genoeg te bieden: cultuur, muziek, food, groot, klein… Maar wat zijn nou de tofste, of meest bijzondere, festivals voor deze lente en zomer?

Eilân

Misschien ben je al bekend met het tiendaagse Oerolfestival, maar we mogen vanaf dit jaar een nieuw Waddeneiland festival verwelkomen: Eilân! Een dancefestival waar je vier dagen lang los mag gaan op Terschelling. Grote namen kan je vinden op de line-up (bijvoorbeeld Apparat en Maribou State), dus dat belooft veel goeds. Ook mag je natuurlijk heerlijk slapen in een tentje, camperplaats, of zelfs op een boot inclusief een kapitein.

Into the Woods Festival

Voor als je aan het einde van zomer nog één keer goed wilt genieten, ga je naar Into the Woods in Amersfoort. Vol met muzikale waanzin tussen de prachtige bossen, waar de podia verstopt zitten tussen al het groen. Elke stage heeft zijn eigen muziek en sfeer, waardoor het hele bos een intiem en betrokken karakter krijgt. Ook al is het niet mogelijk om te overnachten op het terrein zelf, krijg je genoeg andere kansen aangeboden om te genieten van twee dagen vol ontspanning en plezier.

Milkshake

In hartje Amsterdam bij het Westerpark kan je eind Juli terecht voor dit extravagante LGBTQIA+ festival. Ze adverteren zichzelf als een festival vrij van alle ‘labels’, en vol van liefde daar voor in de plaats. Met allemaal vette muziekoptredens, drag shows, dance battles en allerlei andere soorten vermaak is Milkshake een inclusieve en onvergetelijke ervaring die echt op je festivallijst thuis hoort.

Lees ook:  Pop-up bakkerswinkel: The Heineken Bakery

TREK

Ook aan de Bourgondiërs onder ons is gedacht. Dit foodtruckfestival is gegarandeerd smullen geblazen. Goed voor jong en oud (en ook zeker leuk om met de kids heen te gaan), reist dit festival door een paar van onze Nederlandse steden om de liefde voor goed eten te delen. Natuurlijk is er ook wat muziek- en theatervermaak zodat jij rustig je crispy dumplings of culinaire hotdogs kan opsmikkelen.

Wonderfeel

Een driedaags buitenfestival gevuld met klassieke muziek, op een prachtig natuurgebied. Dit is weer eens wat anders dan je typische Lowlands chaos! Verder staan op het programma allerlei verschillende activiteiten met onder andere dans, poëzie, muziekdocumentaires, natuurwandelingen, yoga, en natuurlijk ook allerlei activiteiten voor de kinderen. (Her)ontdek zowel oude als nieuwe klassieke muziek tijdens Wonderfeel en laat je overdonderen!

Down the Rabbit Hole

Deze ken je misschien al, maar dat maakt het niet een minder te gek festival. Je vindt hier grootse artiesten (Editors, Janelle Monáe, Grace Jones en zo ook bijvoorbeeld Vampire Weekend), en je moet het eigenlijk zien als een avontuurlijke minivakantie. Begin vroeg in de ochtend en ga door tot in het holst van de nacht met de drie main stages en vele kleine verstopte pareltjes.

Brainwash Festival

Wil jij een mentale uitdaging of prikkeling? Bezoek dan eens Brainwash festival, waar denkers, filosofen, dichters, wetenschappers en kunstenaars zich betwisten over grote vragen en hedendaagse struikelblokken. Een echt denkfestival waar verwarring plaats maakt voor verheldering, en je in contact komt met verlichtende ideeën en mensen.

Foto header via iStock, credits: gpointstudio

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy