Het wielerseizoen is weer van start: belangrijke etappes in April!

by Emma

We beginnen weer aan het wielerseizoen! Er zijn heel wat etappes, vol spanning en sensatie, maar onderstaande mag je écht niet missen. Pak je agenda er dus maar alvast bij, zodat jij de belangrijkste wieler-events van de komende maanden kan bijwonen (of rustig thuis op de bank kan meekijken).

7 april – Ronde van Vlaanderen (België)

Ook weer een échte klassieker die niet tem missen valt. Dit jaar vindt de 103e editie plaats, waar de renners zoals gebruikelijk geconfronteerd worden met steile klimmetjes en een afstand van 267 kilometer. Terpstra gaat ook hier zijn titel proberen te verdedigen, maar neemt het op tegen Valverde en onze eigen Van der Poel. We beginnen in 2019 in Antwerpen, en de eerste kasseiklim mag al worden getrotseerd na 120 kilometer, met even later natuurlijk de bekende Muur van Geraadsbergen. Hierna kunnen de renners het wat rustiger aandoen, ook al moet de laatste Paterberg niet vergeten worden. Misschien kort (360 meter), maar wel krachtig (met een stijgingspercentage van 12,9%), en zeker steil (20,3%). Kortom, een klassieke maar wél spannende race.

14 april – Parijs-Roubaix (Frankrijk)

Misschien wel een van de zwaarste races met een reeks van kasseien over een lengte van wel 54,5 kilometer. Met een totale koers van 257 kilometer is dit een gegarandeerd spektakel. Vorig jaar overleed Michael Goolaerts aan een hartaanval op de weg van Viesly naar Briastre, waar nu een monument in zijn naam staat. Met een mix van dalende, stijgende, kromme, en kaarsrechte stroken is de Parijs-Roubaix race een echte aanslag op de renners.

Lees ook:  Trend gespot: de elektrische scooter

21 april – Amstel Gold Race (Nederland)

Dit is de enige UCI WorldTour Klassieker die in Nederlands plaatsvindt, en om deze reden eigenlijk al bijzonder. Ook al is het de jongste onder de voorjaarsklassiekers—hij bestaat sinds 1966—is het toch een karakteristieke tocht met niet alleen de vele klimmetjes, maar ook nog eens de constante draaien en keren, bochten en krommingen, door de Limburgse provincie. Dit jaar is de start op het Vrijthof. Het is geen makkelijke koers, en vorig jaar heeft Michael Valgren deze gewonnen, en ongeacht het feit dat de laatste Nederlander die won in 2001 was (Jan Raas), is deze renner wél de recordhouder qua aantal overwinningen. Dit jaar doen onder andere Mathieu van der Poel en Peter Sagan mee, twee grote namen die dus de spanningen (en het kijkplezier) verhogen!

28 april – Luik – Bastenaken – Luik

Dit jaar vindt alweer de 105de editie van deze klassieker plaats. Grappig detail: voor het eerst in jaren gaat de route daadwerkelijk heen en weer van Luik naar Bastenaken. Een pittige race van ’n totale afstand van 256 kilometer.

Heel het wielerseizoen in je agenda neerzetten? Dan is het handig deze website in de gaten te houden!

Foto header via iStock, credits: CrazyD

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy