Griepje te pakken? Dit wil je weten

by Redactie

Hè bah, het is weer zover; de tijd van het jaar waarin iedereen plat op bed ligt met een griepje. Heel vervelend maar niet onoverkomelijk. Met het koude en natte weer buiten loop je ook niks mis. Maar hoe word je nou snel beter en beter nog hoe voorkom je zo een griepje nou? In dit artikel lees je daar meer over.

Wat is griep precies?

Griep is eigenlijk simpel gezegd een infectie aan de luchtwegen. Deze infectie komt tot stand door een virus. De kenmerken van een ouderwets griepje zijn: koorts, rillingen over je lichaam, pijn in je hoofd, pijn in de spieren en hoesten. Het klinkt allemaal niet als een ramp maar je kan je er wel heel erg lamlendig door voelen. Als je de griep eenmaal te pakken hebt is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen anders kan een griepje uitlopen op een longontsteking. En dat wil je echt niet.

Wat doe je ertegen?

Allereerst wil je ervoor zorgen dat je een goede weerstand hebt. En een goede weerstand krijg je door gezond eten. Dat klinkt misschien heel logisch maar gezond eten is een van de belangrijkste variabelen voor een goede weerstand. Naast gezond eten is het heel belangrijk om veel te bewegen en te sporten. De meest onderschatten van allemaal is toch wel slaap; slapen is superbelangrijk voor een goede weerstand. Je kunt nog zo gezond eten en sporten maar als je niet genoeg slaapt zal je weerstand ook niet verbeteren. De laatste tip is ook geen onbelangrijke: zorg ervoor dat je genoeg kleding aanhebt wanneer het koud is buiten. Als je te koud gekleed bent dan moet je lichaam te hard werken om warm te blijven. En dan gaat je weerstand achteruit.

Lees ook:  Selfmade cocktails voor zomerse mannenavonden

Wat kun je het beste eten bij een griepje?

Dat je gezond moet eten bij een griepje en voor een goede weerstand dat spreekt natuurlijk voor zich. Maar wat kun je nou het beste eten? Proteïne is een belangrijke voedingsbron voor het lichaam. Niet alleen wanneer je ziek bent maar altijd eigenlijk. Wat handig is om te eten al je griep hebt is kip. Om het ook nog een beetje licht verteerbaar te houden kun je het beste een kippensoepje nemen. Het liefst natuurlijk oma’s recept, want kippensoep wordt al eeuwenlang geserveerd bij een griepje. Ook gember is goed voor je wanneer je ziek bent. Het is een goed middel wat je makkelijk in huis kunt halen en het werkt heel goed tegen buikpijn en misselijkheid. Verder zijn groente en fruit ideaal om griep te voorkomen. Voor een goede weerstand heb je veel vitamine C nodig. En ook tijdens de griep kunnen groente en fruit je helpen om snel te genezen.

Vlees, groente en fruit zijn tegenwoordig niet meer goedkoop. Daarom is het raadzaam om goed in de gaten te houden waar je dit het meest voordelig kunt krijgen. Dat kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Maar de makkelijkste manier is om goed de reclamefolders in de gaten te houden. Neem die van Kimbino bijvoorbeeld. Bij Kimbino vind je allerlei verschillende reclamefolders op een plek. Dankzij Kimbino weet je zeker dat je het goedkoopste uit bent. Je vindt hier bijvoorbeeld de Plus folder en de Coop folder als je deze folders goed in de gaten houdt, dan weet je zeker dat je profiteert van de beste aanbiedingen.

Lees ook:  Zo houd je het plezier én de levendigheid in je liefdesleven

Griepje te pakken? Dit wil je weten

Foto header via iStock, credits: luza studios

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy