Get ready: het wandelseizoen is geopend (plus win startbewijzen voor de Nijmeegse 4daagse)

by Imke Walenberg

Wandelen is hot, en zeker niet alleen onder vijftig plussers. Geef het beestje de naam hiken en veel jongeren zullen ook enthousiast reageren. Wist je dat maar liefst 10,5 miljoen Nederlanders wandelen voor het plezier (dat is 63% van de bevolking)? En dat je ook zeker niet Nederland uit hoeft om leuke, mooie en/of uitdagende wandelingen te maken, bewijzen onderstaande tips wel. Trek je wandelschoenen aan en gáán!

Nijmeegse 4daagse

Natuurlijk beginnen we met de allerbekendste, de 4daagse in Nijmegen. Dit wandelevent werd voor het eerst georganiseerd in 1909 en gaat altijd van start op de derde dinsdag van juli. Als deelnemer kan je ervoor kiezen elke dag 30, 40 of 50 kilometer te lopen. De festiviteiten rondom de vierdaagse zijn ook enorm populair (Vierdaagsfeesten). Wil je je inschrijven dan moet je er ook rap bij zijn, want je bent zeker niet de enige. Wil je kans maken op gratis startbewijzen? Dan kan je ook mee doen aan deze actie. Daar geven ze nog tot het einde van deze maand twee gratis startbewijzen weg.

Rode Kruis Bloesemtocht

Op zaterdag 13 april kan je dwars door de in bloei staande boomgaarden in de Betuwe wandelen. De opbrengst van de tocht gaat, zoals je zal verwachten, naar het Rode Kruis. Als wandelaar kan je kiezen uit acht verschillende routes, die varieren van 8 tot 40 kilometer. Vorig jaar liepen er bijna 32.000 wandelaars mee met deze tocht.

11-Stedenwandeltocht

Niet op de schaatsen, maar per voet. En niet in de winter, maar in de lente (van 28 mei t/m 1 juni). Tijdens dee 11-Stedenwandeltocht loop je van en aar de Friese elf steden. In totaal wandel je 207 kilometer, waar je vijf dagen over doet. De tocht wordt (niet heel raar) ook wel de ‘Wandeltocht der Tochten’ genoemd.

Lees ook:  Wild West Circus

Nacht van de Vluchteling

In het weekend van 15 en 16 juni lopen duizenden deelnemers een 40 km lange sponsorloop in het holst van de nacht. Er zijn verschillende routes: van Rotterdam naar Den Haag, van Nijmegen naar Arnhem, van Utrecht naar Amersfoort en van Amsterdam naar Haarlem. Het startschot klinkt stipt 00:00 uur middernacht. Reden van deze bijzondere nachtwandelinge zijn de vluchtelingen. Wereldwijd neemt het aantal vluchtelingen namelijk toe. Om hen te helpen is meer hulp nodig dan ooit; de opbrengst gaat dan ook naar deze mensen.

11strandentocht

Opnieuw een goed doel dat gekoppeld zit aan een wandel event. In dit geval de Hartstichting. Tijdens de 11strandentocht op 6 oktober kan je vanaf drie verschillende plekken (Bloemendaal, Noordwijk en Scheveningen) vertrekken richting Hoek van Holland. Uitwaaien gegarandeerd!

Foto header via iStock, credits: kamsta

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy