FriendlyMenuires: dé uitvalsbasis voor een bijzonder ski-avontuur en meer!

FriendlyMenuires: dé uitvalsbasis voor een bijzonder ski-avontuur en meer!

Als je in de winter afreist naar Les Menuires in de Franse Alpen ben je vast en zeker van plan om de latten onder te binden. En terecht. De pistes van Les 3 Vallées rondom dit pittoreske ski-oord (de skyline met een paar jaren ‘70 flats, valt automatisch weg in het schitterende berglandschap…) is de perfecte uitvalsbasis voor prachtige en avontuurlijke skitochten.

Val Thorens

Of je nu met je gezin bent of met een groep vrienden of vriendinnen, je kunt letterlijk alle kanten op in dit uitgestrekte skigebied. Een relaxte afdaling naar het rustige dorpje St. Martin de Belleville of op zoek naar wat meer reuring in Val Thorens. Als je wilt proeven van het mondaine skileven zet je koers naar Courchevel of Meribel. Daar strijden zwarte buckelpistes en ‘Partytime’ bij La Folie Douce om je aandacht. Ook diehard natuurliefhebbers komen niets tekort. Voor hen is een wandeltocht op de gletsjer in het beschermde natuurgebied de Vanoise een uitdagende optie.

3 topactiviteiten

Meer dan genoeg te doen dus. Om zeker te weten dat je een toffe tijd in FriendlyMenuires hebt, zet ik drie spannende en spectaculaire activiteiten voor je op een rij.

De piste af op een slee!

Voor veel mensen staat wintersport synoniem aan skien. Maar wat nou als je niet elke dag wilt skiën en wat meer afwisseling zoekt? Pas de stress, pas de panique! Ook dan kom je in Les Menuires zeker aan je trekken. Wat te denken van een sleetochtje van de Roc ’n Bob? Ik kan je uit eerste hand vertellen dat het best spannend is om boven aan de speciale sleepiste te staan met je sleetje. Deze heeft wel remmen! Dat maakt de sleetocht echter niet minder spectaculair. Neem dus de Roc 1 lift, afzetten en roetsjen maar.

Lees ook:  Review Skechers GO RUN Persistence: goede balans van steun, demping én comfort

Driftend door de bocht met je fatbike

Die sleepiste heb je zo in de vingers natuurlijk. Tijd voor wat meer actie! Waarom niet gewoon met de fiets dezelfde piste af… Zonder dollen: dat kan dus echt! Gelukkig sturen ze je niet met een standaard stadsbrik de lift in. Speciaal voor winterse omstandigheden krijg je een coole fatbike onder de billen. Deze mountainbike heeft dikke banden – zonder spikes – met een goed profiel. Eerlijk gezegd gierden bij deze activiteit de zenuwen vooraf letterlijk door mijn keel. Onterecht bleek achteraf. Met de juiste techniek (vooral niet op je zadel gaan zitten en nooit hard in een rem knijpen) zoef je comfortabel naar beneden. Wel even goed opletten in de bochten, want dan kan je fatbike wat gaan driften. En als je een bocht mist, geen probleem. De Tiefschnee zorgt voor voldoende remkracht of een zachte landing.*

Als eerste je skispoor trekken

De bovenstaande activiteiten zijn zeker meer dan de moeite waard. Toch wil ik je een fantastische ski-ervaring niet onthouden: First track. Okay, je moet er vroeg voor opstaan (8 uur klaarstaan bij de Masse 1), maar dan heb je ook echt wat. Wel even reserveren. Dan ga je voor 15 euro direct na de montagnards met hun ‘reddingsbanaan’ naar boven in de tweede gondel. Boven aan de Masse 2 wacht je dan een maagdelijke piste waar je als eerste vanaf mag roetsjen. Zo trek jij als eerste  een skispoor . Dit kan zowel op rood als blauw, dus je hoeft niet eens heel ervaren te zijn. Ongeacht je niveau is deze afdaling een regelrecht feest. Zeker omdat je weet dat er, eenmaal weer boven, ook nog een petit-dejeuner panoramique op je wacht. Mooier kan je (ski)dag niet beginnen!

Lees ook:  6 x cafés en restaurants waar je tijdens de regenachtige herfst warm blijft

* Fatbike rijden kan niet alleen in de sneeuw, maar ook in zand. Hoofdredacteur Imke probeerde dat eerder dit jaar uit op Texel.

0 comments on “FriendlyMenuires: dé uitvalsbasis voor een bijzonder ski-avontuur en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *