Dit zijn de leukste wijnbars van het land

by Emma

Wijnliefhebbers, opgelet: we hebben even rond gespeurd en onderzocht wat nou de beste locaties binnen ons land zijn om de lekkerste wijnen te proeven. Nederland is misschien wel klein, maar rijk aan goede plekken om wijn te drinken (en te genieten). Aanschouw hier onze top zeven van wijnbars!

1. Barrel Wijnlokaal

Deze hooggeprezen locatie mag niet ontbreken, aangezien ze de Wine bar of the Year prijs hebben gewonnen in 2018. Te vinden in Groningen, draait bij Barrel alles om de wijn. Van verschillende wijnboeken en tijdschriften tot een extra proeflokaal, goede wijnkennis heeft de overhand en dat laat zich in alles zien.

2. 4850

Denk aan koffiespot meets wijnbar, gelegen in Amsterdam Oost. Met hun grote assortiment heerlijke wijnen, en enthousiaste sommeliers die je met alle liefde uitleggen welke wijn waarbij lekker is, zit je helemaal goed bij 4850. Minimalistisch ingericht, maar toch enorm warm en gezellig.

3. Verward

Hier kom je op een wel hele bijzondere wijze aan je wijn. Het is simpel: je vertelt de mede-eigenaar Ward hoe je er op emotioneel gebied bijzit die dag, en hij keert terug met de perfecte wijn. Je kan je eigen prijsklasse overigens aangeven, dus zeker een goede reden om Verward te bezoeken in Rotterdam.

4. Bodega 32

Het perfecte excuus om in Gouda te komen! Bezoek Bodega 32 en droom even heerlijk weg bij deze heerlijke Spaanse wijnen. Dit gaat natuurlijk ook gepaard met verrukkelijke pintxos, tapas én sangria. Zo proef je de culinaire hoogstanden van Spanje simpelweg in Gouda. Niet verkeerd.

Lees ook:  Michael Jordan komt met een luxe tequila voor de échte liefhebbers

5. Wijnbar Cru

Hip en upcoming, is Cru in Tilburg. Dé plek voor iedereen die van wijn houdt. Diverse smaken, diverse prijsklassen, en dat alles met de hulp van een echte vinoloog uit de familie. Ze weten dondersgoed wat ze doen, en dat blijkt uit de kwaliteit van hun producten.

6. Vinck

Een wijn- en spijshuis in Hoorn, waar je, zoals ze zelf adverteren, “ongedwongen kan genieten”. Ze hebben hun huissommelier en gastronoom het menu laten samenstellen, en dat belooft veel goeds. Ze hebben overigens twee wijnmenu’s (normaal en deluxe), waarbij je begint met een amuse, met daarop volgend vijf gangen gepaard met kleine gerechtjes inclusief bijpassende wijnen.

7. BRUUT

Bistro en wijnbar in één. Je kan hier bij BRUUT in Enschede genieten à la roaring twenties. Klassieke gerechten en een sfeervolle wijnbar gehuld in een Art Deco jasje, maar wel met een moderne twist. Met een aanbod van ruim 120 wijnen (ieder met een uniek verhaal) is er voor elk wat wils.

Foto header via iStock, credits: LightFieldStudios

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy