Deze Formule 1 circuits moet je bezoeken!

by Emma

De Formule 1 wordt jaarlijks massaal gevolgd, gekenmerkt door topsnelheden, unieke auto’s en weerzinwekkende circuits. Als jij ook een echte Formule 1 fan bent, dan is het super leuk om een keer écht bij een race aanwezig te zijn. Maar welke kies je?

Monaco

Sinds 1950 staat de GP in Montecarlo op de F1 kalender – en was daarmee de eerste Formule 1 race in de geschiedenis – en is zo bijzonder omdat er wordt geracet door de nauwe straatjes van het Prinsendom. Dit maakt het tot vrijwel zeker een van de mooiste circuits (met een uitzicht op de jachthaven), en dus een bezoekje waard. Spannend is het ook, want vaak worden de velen muren over het hoofd gezien, en eindigt menig auto tot schroot.

Singapore

Wat deze race zo bijzonder maakt is het feit dat elke coureur de straten ’s nachts mag berijden. In het donker flitst iedereen aan elkaar voorbij, terwijl jij kan genieten van de licht- en watershows in Marina Bay. Je krijgt bijna een festivalgevoel door het spektakel wat voor jouw ogen wordt opgevoerd.

Abu Dhabi

Het Yas Marina circuit is het duurste circuit ooit aangelegd (we hebben het hier over maar liefst 1 miljard) en ziet er dan ook ongelooflijk uit. Deze locatie staat bekend om zijn technische moeilijkheden, gekenmerkt door de 20 bochten waaruit het circuit bestaat. Dit is een van de meest luxe circuits die er zijn, en daar betaal je dan ook voor, maar je krijgt er een bijzondere ervaring voor terug.

Monza

Voor als je toevallig toch al in Italië bent, dan kan je gelijk door naar het Autodromo Nazionale Monza. Denk aan indrukwekkende snelheden (deze rit wordt niet voor niets ‘Temple of Speed’ genoemd), mogelijk gemaakt door de lange rechte stukken op het circuit, en een klassieke F1 ervaring.

Lees ook:  Summer review: Polar Unite sporthorloge

Stavelot

Als je niet ver wilt afreizen, dan kan je gelukkig ook terecht bij ons buurland, België. Hier vind je de Spa-Francorchamps in de bossen van Luik. Een van de langste parcours die er zijn (wel 7 kilometer lang), met ook nog eens 20 bochten (inclusief de beroemde Rivage). Onze eigen Max Verstappen heeft hier onder andere geraced met Stoffel Vandoorne.

Silverstone

Dit circuit heeft ook nog eens wat historische waarde, aangezien het na de Tweede Wereldoorlog werd omgetoverd van trainingsvliegveld tot racecircuit. De F1 ervaring in North Hamptonshire bevindt zich in het hartje van het Verenigd Koninkrijk, waar je voor een relatief klein prijsje overigens ook zelf achter het stuur mag op hun speciale ‘driving experience days’.

Foto header via iStock, credits: aiqingwang

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy