Coole sportfestivals in 2019

by Redactie

Nu het langer licht is zie je ze weer vaker: fitte mannen en vrouwen die na de werkdag nog snel de hardloopschoenen aantrekken. Ben jij een fitgirl? Dan weet je dat het ook superleuk is samen te sporten. De komende maanden zijn daar allerlei coole festivals voor, want niet álle festivals draaien om dansen en drinken tot je niet meer op je benen kunt staan. Ben je een sportfan in hart en nieren, lees dan gauw het volgende lijstje waarover Skyscanner ons tipte door en combineer je favoriete hobby met een tof sportfestival of sportevent in Nederland of het buitenland.

Voor hardlopers: Salomon Sunset Series

Scenische hardlooproutes van 10 kilometer dwars door de natuur van Engeland en Schotland, zo gevormd dat je de route eindigt met een spectaculair uitzicht op de zonsondergang: dat zijn de Salomon Sunset Series. Op twee locaties in het Verenigd Koninkrijk, in Londen en in Edinburgh komen hardloopfans in juni bijeen voor dit trail running festival, waarbij je ook workshops en lezingen kunt bijwonen.

https://www.instagram.com/p/Bku1yfXAO34/?utm_source=ig_embed

Nog meer voor hardlopers: marathon van Berlijn en rokjesdagloop

Lekker dichtbij huis, dus over een jetlag vlak voor je ‘ultimate run’ hoef jij je geen zorgen te maken. De marathon van Berlijn is een van de grootste hardloopwedstrijden ter wereld en het vlakke parcours biedt alle mogelijkheden voor een nieuw persoonlijk record. Sterker nog: de BMW Berlin-Marathon is momenteel de snelste marathon ter wereld. Kipchoge verbrak het wereldrecord in 2018 en zette een zinderende 2:01:39 neer. Wil je van tevoren op een ludieke manier oefenen? Doe dan mee aan de Rokjesdagloop in Amsterdam op 31 maart. De Rokjesdagloop / Walk4MS is een ode aan de lente én aan Martin Bril. Lekker buiten bewegen − hardlopen of wandelen −, samen actie maken voor de strijd tegen MS en er met elkaar een geweldige dag van maken. Dat is wat Rokjesdagloop wil zijn, en je kunt voor diverse afstanden kiezen.

Lees ook:  Hoe kies je het beste supboard?

Voor fit girls: Be:FIT

We blijven nog even in Londen, want ook fitnessliefhebbers komen aan hun trekken in deze wereldstad. Ruil de sportschool in mei in voor het Be:FIT festival, hét fitness- en health festival voor vrouwen. Jep, alleen voor vrouwen! Hier krijg je drie dagen langs allerlei soorten fitness- en yogalessen van de allerbeste fitnessexperts, zoals Joe Wicks, Deliciously Ella en Madeleine Shaw. Elke jaar is er een ander thema, maar het doel is om vrouwen van over de hele wereld te inspireren van zichzelf en hun lichaam te houden.

https://www.instagram.com/p/Ble6mTXBY7r/?utm_source=ig_embed

Voor fitness freaks: Workout Summer Festival

In het weekend van 15 en 16 juni 2019 wordt het Euromastpark in Rotterdam het grootste fitnesscentrum van Nederland. Aangezien WORKOUT SUMMER FESTIVAL plaatsvindt op 50.000 m² aan evenementenruimte met vijf verschillende themagebieden en negen podia, zowel open als overdekt. Het evenement met het motto “United by Fitness” moet  Nederlands grootste fitnessfestival worden.

Voor yogi’s: International Yoga Festival

In de eerste week van maart verzamelen yogi’s van over de hele wereld naar dé yogahoofdstad van de wereld: Rishikesh in India. Het International Yoga Festival wordt ieder jaar groter en groter en trekt steeds meer mensen aan van over de hele wereld. In 2018 waren er meer dan tweeduizend deelnemers uit ruim honderd verschillende landen. Tijdens het zevendaagse festival kun je iedere yogastijl uitproberen en leren van spirituele leiders en master yoga teachers in de grootste ashram van India.

https://www.instagram.com/p/Bf_WU95Bv-x/?utm_source=ig_embed

Voor watersporters: Wave Festival op Texel

WAVES is een longweekender topwatersport van 19 t/m 23 juni. Het festival belooft watersport actie, competitie, maar ook ontspanning. Met topsport op het water, zoals de Ronde om Texel en de nominated Olympische sport ‘Foil Surfing en Foil Kiten’. Met livemuziek op het strand, afgewisseld met andere summervibes, lekker eten, clinics, yogalessen in de duinen, kids activiteiten & more!

Lees ook:  5 x apps waardoor je mee kan praten met je sportvrienden

Voor surfers: Noosa Festival of Surfing

Van het grootste yogafestival ter wereld naar het grootste surffestival ter wereld, die plaatsvindt in het kleine dorpje Noosa in Queensland, Australië, vanaf 2 maart 2019. Op dit event kun je kijken naar de allerbeste longboard amateur-surfers die surfen op de meest spectaculaire golven. Het pittoreske dorpje wordt al vanaf de jaren ’50 gezien als het hart van de Australische surfcultuur. Iets wat je dus echt niet mag missen als je een roadtrip down under maakt!

https://www.instagram.com/p/BgXL9M3hLmY/?utm_source=ig_embed

Foto header via iStock, credits: jacoblund

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy