Bergbeklimmen? Deze bergen ín Europa horen op je bucketlist!

by Emma

Dat bergbeklimmen niet een sport is zonder gevaren, dat weten we allemaal. Gletsjerspleten,  het weer dat ineens kan omslaan, de ijle lucht. Maar ben je een thrillseeker, dan ligt daar juist de uitdaging voor je. En dat je echt niet Europa uit hoeft voor uitdagende bergtoppen, blijkt wel uit het volgende lijstje:

Eiger, Zwitserland

We beginnen maar gelijk met een van de beruchtste beklimmingen binnen Europa. 3970 meter hoog, en de Nordwand wordt soms ook de Mordwand genoemd (what’s in a name…). Gevaarlijk is deze route zeker, en vereist een hoog level technische vaardigheid. Denk aan vallende stenen en ijsrotsen maar ook lawines. Ook al is 3970 meter niet de hoogste berg die je in Zwitserland tegenkomt, de noordelijke zijde is haast verticaal, en dus zonder twijfel, een uitdaging.

Matterhorn, Zwitserland en Italië

Wat meer richting het Zuiden vinden we de Matterhorn – 4478 meter hoog. Deze bergketen wordt gekenmerkt door haar kegelvormige uiterlijk, en vergt heel wat klimervaring; al meer dan 500 mensen zijn bij de beklimming omgekomen. 150 jaar geleden is voor het eerst de top bereikt, en velen willen deze topprestatie natuurlijk eigen maken. Het mag wel gezegd worden dat je hier wel goed moet oppassen.

Mont Blanc, Italië en Frankrijk

Natuurlijk konden we deze prachtige top niet achterwege laten. Als de hoogste piek (4810 meter) binnen Europa is deze klim al iets om trots op te zijn. Deze met sneeuw bedekte rotswanden worden al sinds 1786 getrotseerd. Ook al lijkt de tocht op het eerste gezicht niet zo ingewikkeld vanuit een technisch perspectief, schijn bedriegt, want de top van de berg lijkt veel dichter bij dan hij is.

Lees ook:  Travel Guide: hoe de provincie Drenthe ons (stadse) hart veroverde

Dufourspitze, Zwitserland

We hebben nu inderdaad door dat vele hoge en uitdagende bergen in Zwitserland zitten. Zo staat daar ook de 4634 meter hoge Dufourspitze. Vooral de zuidwand staat bekend om haar bijna loodrechte sneeuwmuur. De klim is vermoeiend, intensief, en vereist ook nog eens het overstelen van de rotsen die beklommen moeten worden aan het einde. Toch is het ongelooflijke uitzicht het helemaal waard.

Picco Luigi Amedeo, Italië

Deze berg behoort tot Europa’s top 10 hoogste bergen, en rijst met maar liefst 4469 meter boven de grond. De Italiaanse berg zit vast aan het Mont Blanc-massief, en leent zich dus uitstekend voor een goede combi-uitdaging. De besneeuwde en rotsachtige top is vernoemd naar Luigi Amedeo, een alpinist die deze tocht voor het eerst maakte in 1906. Misschien niet de zwaarste van de hele lijst, maar uiteindelijk toch nog een flinke klim.

Foto header (van de Matterhorn) via iStock, credits: imgml

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy