Alles wat je moet weten over de eerste opvouwbare smartphone: de Huawei Mate X

by Emma

Voor velen was dit slechts een futuristisch idee, maar nu is het dan toch echt mogelijk. Zoals ze het zelf adverteren, beginnen we aan ‘een nieuw tijdperk van mobiele mogelijkheden’. Huawei introduceert namelijk een smartphone met een opvouwbaar design en verandert daarmee wat wij verwachten van technologische vooruitgang. Maar hoe steekt de Huawei Mate X precies in elkaar? Hier is alles wat je moet weten.

Het eerste wat misschien belangrijk is om te weten is dat dit nieuwe model niet voor iedereen is weggelegd als we kijken naar de prijs. Met een kleine €2300,- (een prijs vergelijkbaar met een laptop, of twee) is ‘ie van jou. Wat maakt het toestel dan zo bijzonder?

Falcon Wing hinge ontwerp

Met het realiseren en verbeteren van de “flexible display” technologie zijn ze al min of meer een decennium bezig. En dit is al helemaal het geval als je een zo dun mogelijk, modern, design wilt nastreven (de Huawei Mate X is slechts 11mm dik als deze opgevouwen is). Volgens de makers van de smartphone is wat deze uitvoering onderscheid van anderen het “Falcon Wing hinge” ontwerp. Dat wil zeggen dat het scherm nog nauwer sluit tijdens het opvouwen. Door middel van een scharnier (in plaats van een gat) sluit het apparaat met een curve, aaneensluitend.

Alles wat je moet weten over de eerste opvouwbare smartphone: de Huawei Mate X

Minimalistisch

Verder zie je tegenwoordig bij veel andere smartphones externe aspecten zoals extra camera’s en vingerafdrukscanners, maar Huawei wilde het minimalistischer houden, en heeft er voor gekozen om slechts aan één kant deze component vast te leggen (inclusief de 5G antenne en processor). Door deze beslissing zit er echter dus geen aparte vingerprintsensor bij, aangezien ze deze hebben geïntegreerd met de power knop. Alle functies zijn dus zo compact mogelijk georganiseerd.

Lees ook:  Tuin trends van 2023: duurzaam tuinieren, blije bijen en tuingadgets van EGO Powerplus zonder uitstoot.

Ook opvallend is de manier waarop foto’s worden gemaakt. Is de Mate X opgevouwen, dan heb je dus een scherm aan weerszijde van het toestel. Je kan daardoor een live preview krijgen van hoe je er uit zal zien op je selfie. Dit is compleet nieuw en is nog niet vertoond bij andere merken. Verder, door de gyroscoop ingebouwd in de telefoon, ‘volgt’ het scherm de gebruiker als de telefoon zich draait van de ene naar de andere kant. Best handig.

Alles wat je moet weten over de eerste opvouwbare smartphone: de Huawei Mate X

Hebbeding

Volgens de makers van het apparaat is dit model uitermate geschikt voor mensen die de gemakken van een laptop willen hebben, in hun zak. Overigens is het ook georiënteerd op mensen die vooral interesse hebben in technologische hebbedingetjes, wat zich uit in de prijs en het design. Naar verwachtingen zijn vooral zij die al wat meer genieten van technologische hoogstandjes de doelgroep van de Mate X.

Dus, ben jij er ook zo een? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het toestel wordt namelijk los van het thuisland ook in Nederland (als een van de eerste!) op de markt gebracht. En dat is al sneller dan je denkt: vanaf Juli kan je de Mate X verwachten.

Afbeeldingen via website Huawei

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy