Alle must knows over de lancering van Xiaomi in de Benelux

Alle must knows over de lancering van Xiaomi in de Benelux

Sinds gisteren is het Chinese Xiaomi (zegge ’tsjou-mi’, wat staat voor een soort graan dat ze in China veel eten, vergelijkbaar met couscous) ook op de Nederlandse markt te vinden. Dankzij deze introductie binnen West Europa kunnen steeds meer mensen gebruik maken van hun producten— van smartphones, smartwatches, innovatieve nachtlampjes, tot laptops en meer. Maar wat voor merk is Xiaomi nou precies? En wat zijn hun meest opvallende producten?

Het Chinese bedrijf is een van de grootste telefoonmerken ter wereld (en staat nummer 5 op de smartphonemarkt), en staat bekend om haar betaalbare smartphones en haar vele andere gadgets. Volgens Ou Wen die gaat over de uitbreiding van Xiaomi naar West Europa, zijn ze “trots dat we de Benelux-markt kennis kunnen laten maken met drie van onze meest kenmerkende producten,” terwijl hij benadrukt dat hun filosofie draait “om iedereen van een beter leven te laten profiteren met behulp van innovatieve technologieën.” Dus wat kunnen we precies verwachten?

Mi 9

Deze nieuwe smartphone is volgebouwd met allerlei technologische handigheden. Zo heeft het model ten eerste een AI triple-camera, waar gebruik wordt gemaakt van 48 megapixels (wow!). Dit houdt dus in dat je zelfs met weinig licht high-resfoto’s kunt maken. De cameracapaciteiten van de Mi 9 staan als een na hoogste van alle geteste smartphones aldus DxOMark. Verder beschikt het apparaat over een 20W draadloze oplaadmogelijkheid, mede mogelijk gemaakt door een grote 3300mAh-batterij. In 90 minuten is de telefoon al opgeladen, draadloos en al. Tot slot heeft het apparaat een uitstekend prestatievermogen. Qua design zit je ook goed: een mooie afgeronde achterkant, verscheidene kleuren (Piano Black, Ocean Blue, en Lavender Violet), en een strak uiterlijk. En dat alles voor een uiterst vriendelijk prijsje van 449 euro (499 voor de 6GB+128GB versie).

Lees ook:  5 x wat te doen als je iPhone scherm kapot is

Redmi Note 7

Dit is het allernieuwste smartphone model, voortgebracht uit de razend populaire Redmi Note-serie. Ben je al bekend met het apparaat, dan ken je het grote scherm en de hoge kwaliteit batterij (die goed lang meegaat). Binnen de prijsklasse van het model maakt de Redmi Note 7 uitstekende foto’s. Net zoals bij de Mi 9 worden ook hier vier pixels gecombineerd tot één grote 1,6μm-pixel. Oftewel: hoge lichtgevoeligheid, heldere foto’s met weinig licht, en dus een allround high-res kwaliteit. Maar wat het meest opvallend is van deze launch is de nieuwe premiumstijl. Voor- en achterkant zijn bedekt met Corning Gorilla Glass 5, met een 19:5:9 Dot Drop-display, en een FHD+-resolutie van 2380-1080. Kortom, dit betekent dat je bij het gebruik van deze smartphone een van de beste visuele ervaringen te wachten staat. Overigens is dit model geschikt voor de wat bewustere gebruiker, die graag een smartphone wilt die langer meegaat (dit zie je bijvoorbeeld terug in de waterdichte knoppen en poorten). Dus de Redmi Note 7 beschikt over uitstekende innovaties, en is te vinden in drie kleuren: Space Black, Neptune Blue, en Nebula Red. Mocht je het apparaat willen aanschaffen, dan heb je ‘m al voor 199 (3GB+32GB) of 299 (4GB+64GB) euro.

Alle must knows over de lancering van Xiaomi in de Benelux

Mi Band 3

Met deze wearable krijg je een OLED-touchscreen, eenvoudige navigatie, een verbeterd systeem en waterbestendigheid tot 50 meter. En dat alles verpakt in een strak, minimalistisch ontwerp. Een goed alternatief dus voor andere smartwatches op de huidige markt. Aangezien je dit design al vanaf 29,90 euro hebt. Leuk cadeautje, toch?

Lees ook:  Getest: Casio G-Shock GBA-800

Alle must knows over de lancering van Xiaomi in de Benelux

0 comments on “Alle must knows over de lancering van Xiaomi in de Benelux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *