7 tips voor de voorjaarsschoonmaak

by Redactie

De lente is in aantocht, tijd voor een fris en schoon huis. Oftewel; tijd voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak! Van origine stamt is dit iets van vroeger, wanneer de eerste zonnestralen in het huis kwamen en je daardoor kleine stofdeeltjes zag opwaaien, was het moment daar om het hele huis te gaan schoonmaken. Maar het wordt nog door heel veel mensen jaarlijks gedaan, en dat is helemaal niet zo slecht, helemaal als je last hebt van hooikoorts! Hoe je snel maar toch goed deze schoonmaak uitvoert? Wij geven tips:

1) Planning

Als je van plan bent het héle huis een grote schoonmaak te geven, dan is het handig om even een kleine planning te maken. Bij welke ruimte begin je? Zijn alle schoonmaakmiddelen aanwezig? Plan het in op een dag dat je niet nog andere dingen in de planning hebt staan.

2) Maak tijd vrij

Stap twee is vervolgens om ook echt een halve of hele dag in je agenda hiervoor te blokken. Als je denkt dat het je in twee uurtjes lukt, dan is de kans dat je het met een Franse slag doet aanwezig. Trek er het liefst een hele dag voor uit, zodat je gedurende het schoonmaken ook een verdiende pauze kan nemen.

3) Schoonmaakmiddelen

Zorg dat je alle benodigde schoonmaakmiddelen in huis hebt. Moet je nog het een en ander aanschaffen voor de schoonmaak, kijk dan of je duurzame varianten kan kopen. Ook is het handig om dingen als een plumeau of voldoende stofdoeken aan te schaffen.

Lees ook:  Interieur keuze stress: waarom kiezen voor vitrages?

4) Badkamer

Onze tip is om met de badkamer (en het toilet) te beginnen. Dat is vaak de minst leuke klus, maar heeft wel de meeste aandacht nodig. Heb je tegellaminaat in je badkamer liggen, dan is dat al een meevaller. Dit soort vloer is namelijk heel onderhoudsvriendelijk en geleidt de warmte heel goed (bij vloerverwarming).

5) Weggooien maar

Een must do bij de voorjaarsschoonmaak is het weggooien van spullen. Of weggeven natuurlijk (denk aan kleding). Meestal krijg je na een half uurtje al de smaak van het opruimen te pakken en voelt het heerlijk om een en ander te minimaliseren in je huid.

6) Tuin

Heb je een tuin? Dan is het slim om die ook gelijk mee te nemen met de schoonmaak. Ruim bladeren op, verwijder eventueel mos en maak het tuinmeubilair schoon.

7) Maak het leuk voor jezelf

Belangrijkste tip van dit rijtje; maak de voorjaasschoonmaak vooral ook een leuke klus voor jezelf. Zet een fijne playlist op, verwen jezelf met een lekkere lunch tussendoor en maak een een voor en na foto zodat je extra trots kan zijn op het resultaat!

Foto header via iStock, credits: silverkblack

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy