5 x voedingstips voor spieropbouw

by Emma

Het creëren van de spieren waar jij altijd al van hebt gedroomd gaat natuurlijk via hard werken en gedisciplineerd sporten. Maar om op de juiste manier aan spieropbouw te doen met het gewenste resultaat, moet je ook de juiste voedingsstoffen binnen krijgen – en dit wordt vaak vergeten! Hoe ga je hier op een efficiënte wijze mee aan de slag?

1. Kies het juiste vlees

Proteïnes zijn nodig, aangezien dat de stof is die spieren laten groeien. Nou blijkt het toeval dat er in vlees proteïnes zitten, dus dat is goed, toch? Het blijkt echter dat niet élk stuk vlees dezelfde voedingswaarde heeft. Als je bijvoorbeeld graag varken of rund eet, kies dan voor een portie van de lende, aangezien dit vele maler magerder is.

2. Eet granen die vullen

Je weet natuurlijk al lang dat meergranen, fruit en groeten enorm voedend zijn, maar een ander groot voordeel van het eten van deze producten (en dus geen kadetjes of tijgerbrood) is dat er enorm veel vezels in zitten. En door vezels voel jij je sneller vol, waardoor je controle hebt over het gewicht dat jij erbij krijgt.

3. Vetten horen er ook bij

De meeste mensen zijn bang voor het eten van vetten, maar weten vaak niet dat er ook gewoon gezonde vetten zijn. Sterker nog, deze zijn juist essentieel voor een goed dieet. Als jij sterker wil worden, dan zijn omega-3 vetten uiterst geschikt, aangezien ze ontstekingen en spierpijn bij het vele sporten remmen. Denk aan avocado’s, noten, olijven en vette vis, maar ook zalm en sardientjes.

Lees ook:  5 x zo blijf je fit tijdens de zomer

4. Vergeet de eiwitten niet

Dankzij eiwitten worden bepaalde aminozuren geproduceerd die enorm belangrijk zijn voor spiereiwitten (dus al helemaal cruciaal als jij je bezighoudt met spiermassa). Het beste zijn in dit geval dierlijke eiwitten, zoals kip, kalkoen, eieren, en zuivelproducten.

5. Zorg voor een overschot aan calorieën

Als jij je spieren wilt kweken, dan zal je toch echt meer moeten gaan eten. Dit betekent natuurlijk wel dat je alle vorige tips mee moet nemen als je boodschappen gaat doen – en dus niet zomaar alles kan eten – maar je wilt wel een positieve caloriebalans creëren. Gewoon goed opletten dat je niet te veel aankomt in vet!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy