5 x onverwacht mooie backpack bestemmingen

by Jill Buitenhuis

Een rugzak gevuld met voornamelijk praktische kleding, DEET, sandalen, je zwemkleding en een Lonely Planet reisgids. Meer heb je niet nodig. Klinkt toch heerlijk? Even back to basic en niet na hoeven denken over alle Whatsappjes die je nog moet beantwoorden. Alles op je af laten komen en ervaren hoe het is aan de andere kant van de wereld. Wij hebben tips voor iedereen die het avontuur aan wil gaan, maar dan net even ergens anders dan backpackwalhalla Azië.

1) Colombia

Het land dat we kennen van de serie Narcos of Wie Is De Mol 2019. De molloten onder ons is het vast opgevallen dat dit land heel veel te bieden heeft. Als je naar Colombia gaat is Punta Gallinas een echte aanrader. Ook Medellin en hoofdstad Bogota mag je niet missen.

2) Bulgarije

Ja, ook in Europa kun je heel goed backpacken. Een stuk minder ver reizen, maar in vele gevallen nog goedkoper dan Azië. In Bulgarije is een biertje zelfs goedkoper dan in Thailand. Overigens kun je in heel Oost-Europa goed backpacken. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere plekken als Sofia, Skopje en Dubrovnik. De combinatie van historische gebouwen en parelwitte stranden maakt de reis door Oost-Europa compleet.

3) Uruguay

Uruguay betekent van origine‘’de rivier van kleurrijke vogels’’. Veel backpackers zien Uruguay als een land waar ze doorheen moeten om van Brazilië naar Argentinië te komen. Dit sprookjesachtige land is veel meer dan alleen een tussenstop. Er zijn een aantal inentingen die worden aangeraden als je afreist naar Uruguay. We hebben tips voor je hoe je vaccinaties vergoed krijgt.

Lees ook:  Een vakantiehuis als investering, alle voordelen op een rij!

4) Ecuador

Het land van de lama’s, de regenwouden en relaxte kustplaatsen. De evenaar loopt dwars door dit land heen, vandaar ook de naam. Dit land verdient een hoge plaats op je travel-bucketlist. Ecuador is ook erg interessant voor klimmers. Je kunt hier de twee vulkanen Cotopaxi en Chimborazo beklimmen. Breng ook een bezoekje aan de Galapagos eiland. Deze mysterieuze en magische eilanden kennen we van Darwin. Neem drie weken de tijd voor deze eilanden. Zo heb je genoeg tijd om de eilanden écht te ervaren.

5) Nicaragua

Koloniale steden, chickenbussen en vulkanen. Je komt het allemaal tegen in het veiligste land van Centraal-Amerika. Nicaragua is nou net zo’n land, waar je niet snel aan denkt. Zonde, want dit land is ideaal voor backpackers. Niet alleen omdat deze bestemming fijn is voor de portemonnee, ook doordat er een héle relaxte sfeer hangt. De behulpzame, lokale bevolking helpt je de weg te vinden door dit grote, authentieke land.

Foto header via iStock, credits: DC_Colombia

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy