5 x must see hotspots op de Filipijnen

by Jill Buitenhuis

Met meer dan 700 eilandjes zijn de Filipijnen een goede bestemming voor backpackers. Maar ook als je fan bent van een luxe luiervakantie met hagelwitte stranden, kun je hier goed vertoeven. Door de vele eilanden kan het lastig zijn om je weg te vinden in de Filipijnen. We hebben daarom de hotspots van de Fili’s voor je op een rijtje gezet.

Palawan

Vergeet de Bahama’s, de Seychellen en Ibiza: Palawan is het nieuwe eiland om naar toe te gaan. Palawan wordt ook wel de parel van de Filipijnen genoemd. En niet voor niets natuurlijk, want door het heldere blauwe water en de relaxte vibe die op het eiland hangt wil je niet meer terug. Palawan is het grootste eiland van de eilandengroep. De perfecte bestemming voor je honeymoon.

Bohol

Op de top van de Chocolate Hills heb je een adembenemend uitzicht over Bohol. Dit landschap vind je nergens anders terug op de wereld. De Chocolate Hills liggen verspreid over de steden Sagbayan, Batuan en Carmen. Ook kun je op dit eiland de tarsier spotten. Spookdiertjes, met hele grote ogen. Een bijzonder dier, die je niet snel nog eens zal zien. De tarsiers kun je spotten in het plaatsje Corella.

Cebu

De hoofdstad van Cebu is Cebu City. Deze stad staat vooral bekend om haar uitgaansleven. Veel barretjes, restaurants en terrassen waar je je prima een aantal uur kunt vermaken. Snorkelen op dit eiland is ook een echte aanrader. In het dorpje Oslob, kun je zwemmen met walvishaaien. Eentje voor op je bucketlist.

Lees ook:  Betoverende plekken voor een droomvakantie binnen Europa

Banaue

Op Banaue vind je een aantal van de bijzonderste rijstvelden van heel Azië. Toe aan wat uitdaging en inspanning tijdens je vakantie? Door te gaan hiken, zie je de mooiste plekken van de Filipijnen. Neem de tijd als je op dit eiland bent, want het eiland heeft veel te bieden. De rijstterrassen zijn niet alleen indrukwekkend, tijdens je hiketour kom je veel mooie natuur tegen. Ook een grote kans dat je apen tegenkomt.

Siargao

Hét surfers paradijs van de Filipijnen. In dit kleine paradijsje ga je back to basic. Jep, precies wat je je daarbij voorstelt. Zandweggetjes met hobbels, veel palmbomen en de hele dag rondlopen in je badkleding. Het is een aanrader om surflessen te nemen. Als je niet van surfen houdt, kun je ook een bezoek brengen aan Sugba Lagoon. Hier kun je suppen, in plaats van surfen. Net even wat anders, maar ook tof om een keer te proberen. Geniet vooral van het mooie uitzicht, met een koud, lokaal biertje in je hand.

Lijkt het je je helemaal geweldig om naar de Filipijnen te gaan, maar houdt het lange vliegen je tegen? Met deze tips zal de reis letterlijk en figuurlijk voorbijvliegen.

Foto header via iStock, credits: muha04

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy