5 x handige gadgets voor in de keuken

by Redactie

Niet iedereen is een keukenprins(es) en kijkt er dagelijks naar uit om weer in de keuken moeten staan. En dat terwijl koken juist heel ontspannend kan werken. En neem je de tijd voor het bereiden van je maaltijd dan blijkt ook nog eens dat we vaak gezonder eten. Want we gebruiken minder kant en klaar spullen. Ben je dan nog steeds niet overtuigd van je keuken skills en het kookplezier? Dan helpen de volgende gadgets je misschien wel een handje:

1) Slijpen maar

Wil je goed beslagen ten ijs komen dan is een goede messenset essentieel in de keuken. Nog belangrijker is dat die messenset ook goed scherp is. Een goede slijpset is hartstikke handig om te hebben daarom. Staat ook nog eens hartstikke profi als jij in de keuken die messen aan het slijpen bent. Scoor je gegarandeerd punten mee!

2) Nooit meer knoeien pan

Vraag jij je ook altijd af hoe echte koks toch zo mooi een wok kunnen schudden zónder dat het eten er allemaal uit vliegt? Je kan het jezelf met wat oefenen vast en zeker aanleren, makkelijker is een zogenaamde boomerang wok te gebruiken. Daarmee kan je al je te bereiden voedsel husselen zonder dat het over de rand valt.

3) Keukenmachine

Een top gadget waarmee je van alles kan doen; raspen, mixen, wegen, persen, noem maar op. Vind je een keukenmachine te veel van het goede? Schaf dan een fijne blender aan, een onmisbaar keukenmaatje dat je zeker gaat gebruiken. Blenders zijn te koop in heel veel soorten en maten, onderzoek goed welke jij denkt dat het beste bij jouw kookstijl past.

Lees ook:  Ontbijten als een keizer doe je zo

4) Waterkoker

Veel moderne keukens hebben tegenwoordig een kokendwaterkraan. Heel makkelijk, want je hebt binnen een mum van tijd thee klaar of water om je groentes en pasta in te koken. Heb je dit niet, dan is een snel werkende waterkoker zeker een must. Je hebt ze tegenwoordig in allerlei mooie modellen en kleuren. Een mooie aanvulling op het aanrechtblad, helemaal als je kiest voor een SMEG waterkoker.

5) App – SideChef

Last but not least een handige app die je tijdens het koken stap voor stap meeneemt. Bevat ook gesproken instructies, zodat je dus niet de hele tijd op je telefoon hoeft te koken. Wordt ook wel de ‘kook GPS’ genoemd.

Foto header via iStock, credits: KucherAV

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy