Zo tover je jouw badkamer om in een spa aan huis

by Redactie

Een bezoekje aan een spa heeft een ontzettend ontspannende uitwerking op je lichaam en geest. Stressklachten worden minder en ook overbelaste spieren en je bloedsomloop krijgen een positieve boost van een lekkere spa-sessie. Maar ja, je kan (en wilt) niet elke week naar een spa. Waarom creëer je daarom niet een eigen spa aan huis. In principe heb je jouw badkamer in een paar vrij eenvoudige stappen zo omgetoverd tot een heerlijk wellness:

1) Opruimen maar

Stap één is gelijk de minst leuke, maar wel essentieel, namelijk opruimen. Zorg dat je badkamer netjes en overzichtelijk is. En zo zie je gelijk wat de knelpunten zijn en wat de basis is voor jouw uiteindelijke thuis spa. Vind je opruimen lastig? Check dan vooral de tips van de op dit moment mega-populaire Maria Kondo om het opruimen in de vingers te krijgen.

2) Douche en/of bad

Niet alle badkamers hebben een bad. Maar ook alleen met een douche kan je prima een heerlijke wellness voor jezelf creëren. Ben je gezegend met een inloopdouche dan is dat al een voordeel. Heb je dat niet, dan is het zeker waard om eens rond te kijken of je niet zou willen investeren in een van de mogelijke douchecabines kopen naar jouw smaak. Inspiratie voor inloopdouches en een stijlvolle douchewand is online genoeg te vinden. Heb je wel een bad, zorg er dan voor dat er een ontspannend nekkussen aanwezig is.

3) Accessoires zijn key!

In jouw spa mogen accessoires gezien worden. Mooie bad- en beautyproducten mogen in het zicht staan. Zorg voor superzachte handdoeken en een badjas die klaar hangt. Zet op de rand van het bad (geur)kaarsen en zet zachte, rustgevende muziek aan op de achtergrond. Planten zijn ook ideaal om het geheel net wat gezelliger te maken.

Lees ook:  Hoe je een fysieke beperking de baas bent in huis

4) Ontspannen maar

En dan is het moment aangebroken om echt te gaan genieten in jouw eigen wellness aan huis. Neem de tijd voor jezelf, laat niet te veel prikkels toe en schenk jezelf een warme kop thee of goed glas wijn in om van te genieten tijdens het badderen. Gegarandeerd dat je zo ontspannen je dag afsluit.

Foto header via iStock, credits: Artjafara

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy