Zo creëer je extra sfeer in jouw bachelor pad

by Isabeau Kamphuis

Sfeer in huis brengen lijkt soms erg lastig, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn! Ook hoeft sfeer en warmte niet af te doen aan een stoere en ruige look. Mannen, opgelet: met deze simpele tips creëer jij meer sfeer in jouw bachelor pad.

Stoere sierkussens (ja, ze bestaan)

Bij sierkussens denk je misschien aan truttige franjes en bloempatroontjes, maar daar hebben we het nu even niet over. Sierkussen zijn er in iedere kleur, en ja: ook zonder bloemen printjes. Ga voor een geometrische print met strakke lijnen en een paar verschillende kleuren om wat extra sfeer aan een moderne, strakke en wellicht zelfs industriële ruimte te geven. Om een vintage interieur te ondersteunen of meer warmte te creëren zonder de drukke printjes en kleuren kun je altijd voor sierkussens in een enkele kleur maar met een beetje textuur gaan. Denk hierbij aan wol, faux fur of velvet. De extra textuur voegt diepte en afwisseling toe aan een anders saaie en lege bank. Oh, en een zacht dekentje over de leuning voor Netflix avonden kan natuurlijk ook geen kwaad.

Onderschat niet de kracht van een vloerkleed

Textuur werkt trouwens niet alleen bij sierkussens. De waarde van een vloerkleed wordt vaak onderschat. Niet alleen voelt het lekker aan je voeten: ook een vloerkleed is een weer een extra textuur element dat kan bijdragen aan het sfeergevoel in de kamer.

Verlichting: niet alleen functioneel

Van de vloer naar het plafond: het is tijd om het over lampen te hebben. Ja, ze zijn met name functioneel want je wilt natuurlijk ook wanneer het buiten donker is rondlopen zonder met je scheenbeen tegen de keukentafel aan te knallen. Maar het is geen geheim dat licht een enorm effect kan hebben op de sfeer in huis. Kies in plaats van één grote lamp aan het plafond voor spotjes die bij de door jouw gekozen stijl passen, zoals bijvoorbeeld de industriële plafond spotjes van Straluma. Ook een extra lamp op de bijzettafel of een neon sign aan de muur doet wonderen.

Lees ook:  Zweeds design voor honden en katten

Groen in huis

Last but not least: planten! Want wat kan beter leven in de tent brengen dan iets dat leeft? En maak je maar geen zorgen; groen in huis vereist geen groene vingers. Een cactus of vetplant heeft bijvoorbeeld maar weinig aandacht nodig en zijn daardoor enorm moeilijk om te laten ‘verwelken’. Daarnaast zijn er ook nog makkelijk te verzorgen planten die bijdrage aan de kwaliteit van de lucht die jij iedere dag weer inademt, zoals de Engelse klimop, aloë vera en graslelie.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy