Vegan pulled “pork” en egg cappuccino? Dit zijn de foodtrends van nu!

by Isabeau Kamphuis

Trends komen en gaan, of het nu gaat om fashion, design, technologie of in dit geval: food! De volgende drie foodtrends horen we steeds vaker voorbijkomen en zijn duidelijk van plan om hun moment of fame te pakken in de ‘foodie-community’ aankomend jaar.

Egg cappuccino

Je denkt misschien, wat voor gekke nieuwe trend is dit? Hadden de barista‘s en food bloggers geen echte ideeën meer over? Maar ei in je koffie is op sommige plekken in de wereld heel normaal en schijnt ook nog eens mega lekker te kunnen zijn. In Vietnam doen ze er zelfs nog een beetje kaas en boter door (ja echt waar). Het verhaal gaat dat een hotelmedewerker in 1925 gevraagd werd om een cappuccino te maken, maar helaas niet genoeg melk had. Hij mixte wat eidooiers, kaas en boter door elkaar en goot dat in de plaats van melk bij zijn . Het resultaat? Een super romige cappuccino die nu een comeback lijkt te maken en ook in Nederland op steeds meer plekken geserveerd wordt.

De Zuid-Amerikaanse arepa

Dit platte, Zuid-Amerikaanse broodje wordt gemaakt van wit maïsmeel, zout en water. Het deegpasteitje wordt vervolgens gegrild, gebakken en opengesneden om te vullen met waar jij zin in hebt. Meestal is dit vlees of een bonen mix maar ook de zoete arepa bestaat en komt regelmatig voorbij aan de ontbijttafel. Het resultaat is een soort pita sandwich die krokant van buiten en zacht van binnen is! Dit Zuid-Amerikaanse broodje is nu ook in Nederland verkrijgbaar, zo kent Amsterdam al zijn eigen arepa shop in de sluisstraat waar de Latijnse soul-food je om de oren vliegt!

Lees ook:  De top 20 beste terrassen door heel Nederland

Vegan pulled “pork”

Je bent vast wel bekend met pulled pork: langzaam gegaard varkensvlees dat in uit elkaar getrokken reepjes geserveerd wordt, vaak met een smokey BBQ saus. Een favoriet bij veel vleesliefhebbers maar ook de vegetariërs en veganisten onder ons kunnen nu van pulled “pork” genieten; tussen haakjes, want het is uiteraard geen echt vlees. Misschien heb je al wat video’s of artikelen voorbij zien komen, maar steeds meer mensen maken pulled “pork” van fruit. Ja, je leest het goed: fruit. De nangka, die ook wel bekend staat als de jackfruit, is een tropische fruitsoort uit India. Wanneer de jackfruit op de correcte manier wordt klaar gemaakt, kan deze een pulled pork-achtige textuur en smaak hebben. Geen vlees, maar vruchtvlees dus in je homemade arepa.

Foto header via iStock, credits: twinsterphoto

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy