Van een ongezellige naar een warme woonkamer, zo doe je dat!

by Emma

Nu het kouder is buiten zitten we natuurlijk vaker binnen en thuis. Maar hoe zorg je er voor dat je filmavondje op de bank écht knus is? Om de kou buiten te laten, en de warmte juist binnen te laten, geven wij tips en tricks hoe je van jouw ongezellige woonkamer een warme woonkamer maakt.

Ik zie… kleur!

Misschien wel de meest voor de hand liggende tip is het aanpakken van kleurgebruik. Elke creatieveling weet dat sommige kleuren nou eenmaal wat warmer zijn dan anderen. Maar vergis je niet: blauw, bijvoorbeeld, is niet per definitie koud! Sommigen vinden ultramarijn bijvoorbeeld koeler dan phtalo, maar vaak blijft dit toch in the eye of the beholder. Natuurlijk hoef je niet gelijk een hele muur rood te schilderen, maar als je wat warme kleuren terug laat komen in de accenten van bijvoorbeeld je kussens, fotolijsten, plantenbakken of spreien, dan fleurt dat de hele huiskamer gelijk op.

Vloerkleden in alle soorten en maten

Ook vloerkleden voegen enorm veel warmte en knusheid toe aan je interieur! Je kan voor een wat strakker, modern model kiezen, maar als je wat éxtra tegen de winter in wilt gaan helpt een Mediterraans design, hoogpolig materiaal, óf een vloerkleed met een mix van zomerse kleuren. En mocht je helemaal anno 2019 je woonkamer willen inrichten, dan is het ook heel leuk om vloerkleden te mixen! Jawel, steeds vaker zien we op Instagram en Pinterest hoe vloerkleden in lagen gecombineerd worden, wat resulteert in een moderne, doch huiselijke sfeer.

Wij houden van hout

Mocht je iemand zijn met een houten vloer in de woonkamer, dan heb je geluk! Hout staat namelijk bekend als hét materiaal wat een warme uitstraling heeft (metaal daarentegen lijkt weer koud). Heb je geen houten vloer? Geen zorgen, je kan dit namelijk op de simpelste manieren terug laten komen. Denk aan hout in je meubilair—misschien een leuke koffietafel?—of houten accessoires (fotolijsten, planken, fruitschalen etc.). Een vleugje hier en daar doet wonderen!

Lees ook:  4 x inspiratie voor het inrichten van de leukste kinderkamer

Botanisch bijkomen

Niets is meer zomers dan bloemen en planten. Vergeet de kale takken die buiten staan, en vul je interieur met wat flora. Niet alleen zorgen ze voor wat frisse lucht, ze zorgen ook nog eens voor een betere gemoedstoestand. Van palmen tot vetplanten, groot of klein, elk beetje groen zorgt voor een beetje minder winter (denk ook aan de heerlijke geur…). Je moet natuurlijk wel rekening houden met de juiste hoeveelheid daglicht en luchtvochtigheid, maar met dat in mind is het planten shoppen gegarandeerd een succes, en jouw woonkamer ook.

Vind de juiste lichtbron

Natuurlijk licht is altijd het fijnst, maar misschien heb je er niet zo veel van! Gelukkig zijn daar ook oplossingen voor. Sowieso kom je al een heel eind met de juiste gloei- of ledlampen, maar zeker rond deze tijd van het jaar is kaarslicht dé perfecte sfeermaker. Aan de ene kant maakt het jouw kamer ook daadwerkelijk warmer, en aan de andere kant geeft het een gedimde, vaak romantische ambiance. Weet je nog wat we zeiden over warme en koude kleuren? Kaarslicht zorgt per definitie voor een mooie warme gloed, zodat jij voorlopig echt nog even niet naar buiten hoeft.

Foto header via iStock, credits: vicnt

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy