Unboxing: het nieuwste Polar Vantage M multisport horloge met GPS

by Petrick de Koning

Hardlopen heeft de laatste jaren een totale metamorfose ondergaan. Schoenen en kleding zijn perfect afgestemd op de wensen van lopers. Ook aan de trainingskant heeft innovatie niet stil gestaan. De stopwatch is vervangen door slimme apps en inmiddels kun je bijna niet meer op pad zonder hypermodern sporthorloge. GPS horloges worden steeds intelligenter en helpen je om je persoonlijke sportdoelen te bereiken. Het nieuwe Polar Vantage M multisport horloge met GPS is voorlopig wel een hoogtepunt.

Natuurlijk arriveert de Vantage M in een cool gestylede doos op de redactie. Alleen daaraan zie je al dat Polar echt overal over nadenkt. Eenmaal open, valt meteen op dat we een hagelwit exemplaar gaan testen. Hoewel het horloge een aardige omvang heeft, oogt hij zeker niet lomp. Belangrijk natuurlijk als we deze klok ook met gewone kleren willen dragen. Eenmaal uit de doos valt meteen op dat het een lichtgewicht exemplaar is. Het helpt dat de kast van de Vantage M niet van metaal is. Ook het bandje is van soepele kunststof (TPE en silicone). Daar merk je dus niets van tijdens het sporten.

Unboxing: het nieuwste Polar Vantage M multisport horloge met GPS

Nauwkeurige hartslagmeter

Wat verder opvalt is de bijzondere laadsnoer. Een schijf grijpt als het ware in op de achterkant van het horloge. Hier zit onder andere de hartslagmeter, de werkt met een combinatie van optische en huidcontactmeting. Zo heb je in ieder geval een zuivere meting. En kun je goed in je hartslagzones trainen. De afwijkende snoer is nodig om te waarborgen dat het horloge ook echt waterdicht blijft tijdens je workout in de sneeuw of regen. En naderhand onder de douche. Niet kwijtraken dus…

Lees ook:  Noise-cancelling hondenhok: zo is oud en nieuw ook voor de hond een feestje

No excuse

Genoeg over het uiterlijk. Aan de slag. Eenmaal opgeladen, kun je ‘m met een app of je computer verbinden. Dit werkt allemaal zoals je van een nieuw GPS-horloge mag verwachten. De menu’s zijn overzichtelijk en alles wijst zich vanzelf. Hoewel je nog wel even moet wennen aan het palet aan waarden dat je gepresenteerd krijgt. Als je de Polar opgestart en verbonden hebt, is er in ieder geval geen enkel excuus meer om op de bank te blijven zitten.

Unboxing: het nieuwste Polar Vantage M multisport horloge met GPS

Trainingsmaatje en coach

Het gebruik is niet beperkt tot hardlopen of fietsen. Als dat niet je lievelingssporten zijn, vind je in de lijst met 130 sporten die de Vantage M ondersteunt altijd iets van je gading. Naast een nauwkeurige registratie van je activiteiten, heb je ook toegang tot een keur aan hulpmiddelen. Bijvoorbeeld trainingsschema’s. Opbouwen naar 10 km voor beginners tot complete marathonschema’s voor een specifieke eindtijd. Je hebt je trainingsmaatje en coach dus altijd om je pols.

Unboxing: het nieuwste Polar Vantage M multisport horloge met GPS

Ook wij moeten nu aan de bak. Want alleen uitpakken is natuurlijk niet genoeg. Om een goeie review te maken, trekt redacteur Petrick de Koning de komende weken zijn renschoenen aan om de Polar Vantage M en zichzelf eens flink te testen. Daarover later meer…

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy