Tips & tricks voor een duurzamer 2019

by Isabeau Kamphuis

Duurzamer leven werd een tijdje trendy genoemd maar is in onze ogen een vanzelfsprekendheid en hoeft absoluut niet ingewikkeld te zijn. Kleine handelingen maken op langere termijn een grote impact, zeker als we allemaal ons steentje bij gaan dragen. Daarom hebben wij vier simpele tips & tricks op een rijtje gezet voor een duurzamer 2019.

Upcycling in plaats van recycling

Soms zijn we onze meubelstukken zat en zijn we toe aan wat nieuws. Zet die oude kast nou niet direct bij het grofvuil; met een beetje tijd en moeite maak je er weer iets moois van. Steek die armen uit de mouwen, pak je schuurmachine maar alvast uit de schuur en maakt het af met een likje verf. Heb je er zelf echt geen plekje meer voor dan maak je vast je vrienden of familie er heel erg blij mee. Upcycling in plaats van recycling.

Slow fashion: shop en drop bij de kringloop

Ook je garderobe ben je soms helemaal zat. Maar voordat je naar de dichtstbijzijnde H&M loopt; ooit bij een kringloopwinkel naar binnen gelopen? Hier kan je soms de tofste items scoren! Zelfs als je er niets vindt kun je hier je oude kleding die je helemaal zat bent naar toe brengen in plaats van weg te gooien. Slow fashion wordt het ook wel genoemd en het is een stuk duurzamer dan alles nieuw kopen.

Tuinverlichting

Hoe we binnenshuis duurzamer om kunnen gaan met licht weten we allemaal ondertussen wel. Maar ook een verlichtte tuin is een blije tuin, mits de lampen draaien op duurzame energie. Met Solar tuinverlichting is je tuin niet alleen mooi verlicht, maar ben je ook lekker duurzaam bezig; iets wat in 2019 toch wel op je goede voornemens lijstje hoort te staan. Romantische lantaarns die je doen denken aan Parijse straatjes of juist een moderne Solar wandlamp; ook een strakke uitstraling kan prima.

Lees ook:  Review QWIC Premium i +Auto ebike: altijd ontspannen op de (e)fiets

Moestuin

Over je tuin gesproken: verse tomaten, heerlijke kruiden en dat allemaal in je eigen achtertuin? Uhm, yes please! Het klinkt vaak wat ingewikkeld en als een hoop werk maar als je de smaak eenmaal te pakken hebt wil je niet meer zonder. Je moet wel bereidt zijn om je handen vies te maken maar moeilijk hoeft het zeker niet te zijn. Goede beginnersgroenten zijn sla, courgette, andijvie en erwten. Niet alleen ben je met een moestuintje duurzaam bezig: het ziet er leuk uit en je kunt er zelf van smullen.

Foto header via iStock, credits: julief514

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy