Review: Teufel AIRY draadloze koptelefoon – goeie mix van stijl, comfort en topgeluid

by Petrick de Koning

Koptelefoons zijn razendsnel een onderdeel van het straatbeeld geworden. Leveranciers anticiperen daar natuurlijk gretig op. Het gevolg is wel dat je door de bomen het bos niet meer ziet als je op zoek bent naar jouw ideale headphones. Teufel maakt het je makkelijk met hun vernieuwde draadloze koptelefoon AIRY.  Dat is wat zij claimen in ieder geval. Wij namen de proef op de som en testten dit nieuwe exemplaar.

Review: Teufel AIRY draadloze koptelefoon – goeie mix van stijl, comfort en topgeluid Review: Teufel AIRY draadloze koptelefoon – goeie mix van stijl, comfort en topgeluid

Het eerste wat opvalt bij deze on-ear, draadloze koptelefoon is het strakke design. De fraaie vormgeving is compact en no-nonsens. Op die manier is stijl praktisch gecombineerd met draagcomfort. Het is echt een lichtgewicht (165 gr), waardoor je nauwelijks merk dat je ‘m op hebt. Wij gingen op pad met een zwart exemplaar, maar als je stijl wat uitgesprokener is, kies je gewoon de witte. Leuk detail is dat je je headset met kleurrijke ringen voor de oorschelpen kunt personaliseren. Ons exemplaar is geleverd met grijze, groene en gele accenten.

Draadloos en old school bedraad

Hoewel de looks van je dagelijkse accessoire belangrijk zijn, wil je wel verzekerd zijn van goede muziek. Met de AIRY is dat geen enkel probleem. Je synct ‘m in een handomdraai (via bluetooth met Apt-x) met je smartphone, tablet of computer. Eigenlijk gaat dat gewoon zo snel en gemakkelijk als je van een nieuw apparaat mag verwachten. Draadloos is dat zo gepiept en als je wilt kun je ook nog ‘old school’ met een draadje luisteren.

 

Geen oplaadstress

Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je draadloze koptelefoon er gedurende de dag mee ophoudt omdat je accu leeg is. Hij houdt het namelijk maar liefst 30 uur vol. En opladen gaat lekker snel. Geen stress dus, zelfs niet op een intercontinentale vlucht. Als je ’m toch zat bent, klap je ‘m in tot een klein pakketje in de speciale etui. Zo voorkom je eenvoudig schade.

Lees ook:  Duurzame decemberdagen: met deze tips houd je de feestdagen ecovriendelijk

Goeie balans lage, midden en hoge tonen

Eenvoud geldt zeker voor de bediening. Op de beugel zitten tiptoetsen waarmee je alles (volume, play, volgend en vorig nummer etc.) Maar hoe is het geluid dan? Als je de Teufel AIRY op je hoofd het, kun je je volledig terugtrekken in je eigen wereld. Waar je ook bent. In een drukke treincoupe, op een vliegveld of op kantoor. Het geluid is zuiver, met een prettige balans tussen lage, midden en hoge tonen. Al met al is deze vernieuwde AIRY wat ons betreft een goede keuze als je elke dag op een relaxte en comfortabele manier wilt genieten van je favoriete muziek, thuis of onderweg.

Beeld: Teufel

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy