Reizen met kids: de leukste apps voor onderweg

by Emma

Het is niet verrassend dat we in onze digitale eeuw steeds meer apps zien verschijnen. Virtueel entertainment is ‘all over the place’ en er zijn ook steeds meer (toffe én educatieve) mogelijkheden voor kinderen. Drukke ouders weten maar al te goed hoe fijn het kan zijn om een rustig kind stil op de achterbank te hebben zitten, met volle aandacht voor—jawel—een scherm. Hier wat apps die je kind gegarandeerd bezighouden tijdens de reis.

1. Hook

Deze app is een minimalistische en rustgevende puzzel. De vormgeving is simpel: twee kleuren en een paar geometrische objecten. Ook de muziek is zeer ontspannend (dus dit spel is ook geschikt om nog even te spelen voor bedtijd). Hoe verder je komt, des te ingewikkelder de puzzels worden!

Adviesleeftijd: 8 t/m 18 jaar

2. Pigment

Zie deze app als een digitaal kleurboek. Het design is realistisch (denk aan penstrepen etc.), en eigenlijk wel heel mooi. Het fijne aan Pigment is dat je vrije keus hebt met zowel de penselen, dikte daarvan, en alle kleuren die je gebruikt, in tegenstelling tot veel andere kleurboeken apps. Het voordeel is dat je kids nu gemakkelijk op de achterbank kunnen kleuren, zonder dat je het hele kunstpakket hoeft mee te nemen.

Adviesleeftijd: 4 t/m 100 jaar

3. Here Hear

Gemaakt door Nederlandse kunstenaar Rafaël Rozendaal, Here Hear biedt je kind de mogelijkheid om zijn/haar omgeving volledig te transformeren tot een vrolijke wereld op het beeldscherm. Het is een vorm van Augmented Reality waarmee je de nabijheid kan scannen en zo kan (ver)kleuren. Enorm creatief dus.

Lees ook:  Welke schoenen neem jij mee op vakantie?

Adviesleeftijd: 4 t/m 10 jaar

4. Toca’s Hair Salon

Een grappige app waarmee je kapsels van fantasie wezentjes en dieren kan aanpassen. Van wassen, knippen, verven tot haar-extensions, je kan het zo gek nog niet verzinnen, en zo ontstaan dus ook de meest bizarre kapsels! Een zeer vermakelijke app waarmee je kinderen uren zoet zijn omdat de mogelijkheden zo oneindig zijn. Ook niet onbelangrijk is de leuke vormgeving!

Adviesleeftijd: 3 t/m 12 jaar

5. Monument Valley

Dit is eigenlijk een app voor zowel jong en oud. Monument Valley is een van de meest bekendste spellen van nu, waarbij je een poppetje, Ida, moet helpen om van A naar B te komen. Visualiseer een mini-avontuur in de vorm van een puzzel. De gameplay is simpel en dus toegankelijk voor kinderen, maar het meest opvallende is toch het prachtige design en de bijpassende muziek. Perfect voor echte dromertjes.

Adviesleeftijd: 8 t/m 100 jaar

Foto header via iStock, credits: photobac

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy