Op een arty (en snelle) roadtrip door Barcelona met de Kia ProCeed

by Imke Walenberg

Tegen een trip naar Barcelona hoor je ons niet snel nee zeggen. Helemaal niet wanneer je ook nog eens gevraagd wordt de nieuwe Kia ProCeed uit testen op een race circuit nabij Barcelona. En zo landde ik een paar weken terug in het altijd heerlijke Barcelona, waar de winter beduidend beter te behappen was dan in Nederland (lees: een grotendeels strak blauwe lucht en een aangename temperatuur van 15 plus graden).

Parcmotor de Castelloli

Zoals gezegd was de reden van ons bezoek de introductie van de nieuwe ProCeed. Een uitbreiding van de al bestaande Ceed modelreeks. Waar de Ceed Sportswagon is gericht op praktisch gebruiksgemak, biedt de ProCeed stellen en jonge gezinnen de ruimte en de veelzijdigheid van een stationwagon in combinatie met een wat stoerder design. Op het vliegveld konden we gelijk plaatsnemen in een, opvallend ruime, ProCeed en de eerste kilometers afleggen op weg naar circuit Parcmotor de Castelloli.

Adrenaline

Aangekomen bij het circuit werd ons uitgelegd wat de bedoeling was. In groepen van max 5 auto’s mochten we rondes rijden op het circuit, natuurlijk in een ProCeed. Rijdend achter een instructiewagen, die de volgauto’s instructies gaf via een walkie-talkie. In dit geval was ik duidelijk het groentje (ik begaf me in een groep van meer ervaren circuit rijders…), wat me desondanks een prettige dosis adrenaline gaf. Want ‘dit varkentje zullen we wel even wassen’ dacht ik in mijzelf. Dat bleek toch wat moeilijker dan gedacht; een circuit rijden is toch echt niet zo makkelijk als dat het eruit ziet (ja… ik was de laatste auto van het rijtje die de boel ophield ;-) ). Maar tof dat het was! En leuk ook om zo de auto ultiem te kunnen testen. Want remmen, sturen en snelheid maken is wel even van een ander niveau op een circuit. Het uiterlijk van de ProCeed sluit in ieder geval perfect aan bij dit sportieve rijden; hij is verkrijgbaar als GT-Line en als high-performance GT-model. En het lage mode met sierlijke, strakke lijnen geeft de auto de bijpassende ‘fast looks’.

Lees ook:  Weekendje weg in Zwolle: deze hotspots mag je niet missen 

Op een arty (en snelle) roadtrip door Barcelona met de Kia Proceed

Art X Cars

Waar racen centraal stond in het ochtendprogramma, had de middag een heel andere invalshoek: art en fotografie. Onder leiding van een Spaans Instagram duo doorkruisten we, met natuurlijk weer de ProCeed , Barcelona en deden we een drietal spots aan waar bijzondere streetart te vinden was. Zo bezochten we ‘The Kiss of Freedom’, een foto mozaïek bestaande uit 4000 tegeltjes. Hoogtepunt was wel de briljante graffiti van Pablo Picasso door #MyHoodIsGood, die ook pas slechts een paar dagen geleden op de muur was gezet!

Op een arty (en snelle) roadtrip door Barcelona met de Kia Proceed

Op een arty (en snelle) roadtrip door Barcelona met de Kia Proceed

Fancy fancy

Om het goed af te sluiten sliepen we in het fancy W Barcelona hotel, een opvallend gebouw (dat je al ziet liggen als je met het vliegtuig aan komt vliegen) in de vorm van een zeil bij het strand van Barceloneta. Met een diner én de voetjes van de vloer, helemaal in het topje van dit imposante gebouw, was onze trip compleet. Het Kia ProCeed gevoel was niet alleen in snelheid en looks aan ons overgebracht, maar het zat inmiddels haast in ons dna. Voor even dan, want de volgende dag kwamen we gewoon weer aan in het koude Amsterdam.

Op een arty (en snelle) roadtrip door Barcelona met de Kia Proceed

Het W Barcelona hotel

Op een arty (en snelle) roadtrip door Barcelona met de Kia ProceedOp een arty (en snelle) roadtrip door Barcelona met de Kia Proceed

Voor meer ins and outs over deze fijne en sportieve bolide, lees dan vooral het verslag dat collega Wanda al eerder maakte van de eerste introductie.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy