Must visit: street art tentoonstelling op straat!

Must visit: street art tentoonstelling op straat!

Elke week tovert zich weer een glimlach op mijn gezicht als ik in Het Parool een nieuwe Streetart Frankey zie. Streetart Frankey zul je wellicht denken? Streetart Frankey is bekend van z’n stadsingrepen, die dus ook wekelijks te zien zijn in Het Parool. Zijn ‘modus operandi’ is als volgt: ziet Frankey een ontbrekende baksteen in een muur ergens op straat, dan is er een grote kans dat hij in het holst van de nacht de plek nog eens bezoekt, om er zijn sporen achter te laten.

Zoek kortom goed en je zult zijn werk vinden. Greatest hits die de stad sieren zijn Jean Claude van Damme (in zijn signature ‘split’ tussen een V-vormige betonnen paal achter de OBA), de zogenaamde ‘Saunaman’ (dampend boven de toen nog in aanbouw zijnde Noord-Zuidlijn) en Guust Flater op de U van het Trumpgebouw in New York. Met rake observaties en bijpassende slimme ingrepen weet Frankey* voorbijgangers een instant glimlach te bezorgen.

Tof is dat je een overzicht van zijn beste werk nu in een street art toonstelling op straat kan bekijken. De guerrilla expo van zijn oeuvre is 24 uur per dag geopend, de toegang is gratis en is te vinden tussen de Bogen (voetgangerstunnel tussen huisnummer 21 en 23) in Amsterdam.

* Frankey heet in het echt Frank de Ruwe, en is ook oprichter van bureau Natwerk (onder andere bekend van de FEBO kledinglijn en de campagne #livethebrightside).

Lees ook:  4 x de leukste winterse uitjes voor het gezin

0 comments on “Must visit: street art tentoonstelling op straat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *