Mode voor mannen in 2019

by Emma

Wil je er een beetje up-to-date bijlopen dit jaar? Wij spotten vijf trends die je, als man, dan zeker niet aan je voorbij moet laten gaan:

1. Handtassen

Jawel! Niet een manbag maar een echte handbag. Dit is een trend die veel te zien was in de Spring/Summer collectie van de fashion week. Van Dior tot Prada en Valentino, de mannen mogen er nu echt aan geloven. Natuurlijk kan dit ook wat subtieler, denk aan schoudertassen, cross-body stijl etc. Anyhow: 2019 is het jaar waarin mannen voortaan hun eigen tas dragen.

2. Oversized trench coats

De trench coat is eigenlijk een tijdloze look die nu (gelukkig!) weer wordt teruggebracht. Oorspronkelijk was de trench coat ontworpen om soldaten te beschermen van de weersomstandigheden in de ‘trenches’ (loopgraven). Maar anno 2019 laat deze jas zich zien als uiterst classy én sexy. Je kan voor een casual kleur gaan, maar deze jassen zijn ook zeker te vinden met bijvoorbeeld contrast stitches of meer opvallendere modellen!

3. Panterprint

Deze trend is wellicht geschikter voor de man die iets meer aandurft, maar wees niet bang! Panterprint—ook al lijkt het druk—is een relatief neutrale print die bij alle huidkleuren goed staat. Tijdens de fashion week was dit printje vaak terug te vinden op jassen (bij Versace, Celine, Dior, en Marni), broeken, sjaaltjes, vestjes, én tuxedos (Philipp Plein)!

4. Dad jeans

Yes, we zijn bekend met de mom jeans, maar we hebben hier ook zeker de mannelijke versie van. Denim is een van de meest consistente trends—het is er eigenlijk altijd, soms in meerdere, soms in mindere mate (een throwback naar de denim-on-denim looks uit de jaren ’00). In 2019 zie je deze pasvorm vaak in een medium tot lichte wash, met rechte pijpen of een subtiele boot cut. Dit valt goed te combineren met zowel minimalistische, simpele looks, als te gekke, gedurfde outfits.

Lees ook:  4 x zo maak je van jouw tuin een vakantie-oase aan huis

5. Neon

Ook wel genoemd: day-glo. Vooral bij Louis Vuitton kwam dit sterk naar boven dit jaar: zowel in truien, jasjes, bombers, of full-on neon pakken. Gewaagd? Misschien, maar misschien ook niet. Als je het bij één neonkleur houdt is het prima te doen, ook gewoon overdag! Ook is het leuk om wat neon in kleine details terug te laten komen—nonchalant én modebewust.

Foto header via iStock, credits: Guasor

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy