Mannen opgelet: deze fashion apps móet je hebben!

by Emma

Altijd al op zoek geweest naar wat vernieuwende apps die je helpen met je outfit? Van een AR sneaker paskamer op je telefoon tot online mode advies, wij hebben de meest interessante apps op een rijtje gezet:

1. Wanna Kicks

Er is een enorme diversiteit aan sneakers tegenwoordig. Maar weet jij wel wat je zelf precies wilt? Van kleur tot model, alles kan anders. Mocht je nou een keer geen zin hebben om uren te passen in de winkel, dan is Wanna Kicks wat je zoekt. Hiermee kan je allerlei merken thuis ‘passen’, oftewel: je kiest wat van de beschikbare sneakers uit de lijst, doet je camera aan, en kijk naar je nieuwe look, à la AR!

2. Mod Man

Soms is het probleem van een goede, nieuwe outfit al op te lossen met wat je zelf in de kast hebt hangen, en zo dachten de makers van Mod Man er ook over. Het concept is simpel, en uiterst handig! Je maakt wat foto’s van je favoriete items, en kan deze zo mixen tot je de perfecte match hebt gevonden. Mocht je toch wat denken te missen, kan je via deze app ook nieuwe kleren kopen van merken zoals ASOS en Ralph Lauren (maar je kan deze natuurlijk ook weer testen met de rest van je kleren!).

3. Grailed

Deze app is er voor de man die het liefst luxury items aanschaft. Grailed is een community waar nieuwe of nauwelijks gebruikte merkkleding verkocht wordt. Zowel de meest trendy merken en modellen, als echte vintage gems kan je hier vinden. En ‘rumor has it’ dat zelfs beroemdheden zoals A$AP Rocky gebruikmaken van dit digitale fashion platform… Dus sla je slag!

Lees ook:  Welke schoenen neem jij mee op vakantie?

4. Nine

Je kent het wel: je komt een kledingstuk tegen wat jouw naam schreeuwt, maar het komt niet helemaal uit als je naar je portemonnee kijkt. Of misschien koop je kleding wel té impulsief, en vind je het na een maand alweer helemaal niets? Zie Nine als een digitale shopping lijst: je maakt foto’s van de stukken die je tof vindt (tijd en locatie wordt getagged), en zo bewaar je het item voor later, wanneer het jou uitkomt.

5. The Hunt

De makers van The Hunt hebben de perfecte app gemaakt om erachter te komen waar dat jasje van die gast die inmiddels alweer vijf straten verder is nou eigenlijk vandaan komt. Hoe het werkt? Easy. Maak een foto van de kleding die je wilt (of vind er een online), upload het naar de app, en anderen helpen je om het merk of de winkel te vinden via een poll. Voor meer advies kan je hier ook terecht! Zo kan je bijvoorbeeld vragen welk shirt beter staat voor het event waar je heengaat. Handig!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy