Internet van de toekomst: wat is 5G?

by Redactie

Iedereen is inmiddels wel bekend met 4G. Dit is een snelle vorm van internet, maar er zit een nóg veel snellere vorm van internet aan te komen, namelijk 5G. 5G is de 5e generatie van internet. Deze vorm van internet wordt sneller dan 4G, maar het wordt ook mogelijk om meer data te versturen. Bovendien zou 5G zelfs batterijkosten besparen! 5G klinkt heel futuristisch, maar er wordt ook in Nederland al volop mee geëxperimenteerd. We leggen je graag uit hoe het internetten in de nabije toekomst eruit gaat zien.

Wanneer kunnen we 5G gaan gebruiken?

Volgens de verwachtingen kunnen we 5G in 2020 gaan gebruiken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je provider dan inmiddels met 5G werkt. Zo is KPN bijvoorbeeld volop aan het experimenteren. Is het moment eenmaal aangebroken? Dan is het belangrijk dat je voor het juiste abonnement kiest. Zo ben je natuurlijk het goedkoopste uit. Sim only internet van Simyo is bijvoorbeeld een aanrader. Met Sim Only betaal je alleen voor het internet zelf. Je koopt er dus geen toestel bij, waardoor het abonnement veel voordeliger is.

In de toekomst wordt het waarschijnlijk mogelijk om goedkoop gebruik te maken van 5G internet via Simyo. Het is dus aan te raden om de website van het bedrijf in de gaten te houden. Bovendien vind je op de website van Simyo ook meer informatie over 5G internetten zodra dit bekend is. Als jij altijd op de hoogte wilt zijn van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied, is dit bedrijf dus een aanrader. In de tussentijd kan je natuurlijk ook nog gewoon gebruik maken van 4G. Dit is op het moment het snelste internet dat je kunt hebben.

Lees ook:  De beste gadgets voor op reis

Hoe snel wordt 5G nou echt?

Dat 5G snel wordt is zeker, maar hoe snel wordt het nou precies? Het zou gaan om snelheden van 1,25GB per seconde. Dit zijn snelheden die nog vele malen sneller zijn dan we op dit moment kennen. In de nabije toekomst heb je binnen enkele seconden zelfs de grootste apps gedownload. De snelheid vormt dus geen enkel probleem meer zodra je gebruik gaat maken van 5G.

5G wordt bovendien ook veel stabieler dan 4G. Zo zal je in de toekomst bijna altijd bereik hebben, ook op de wat meer afgelegen plekken. Dit komt onder andere doordat het bereik van 5G veel groter is dan we nu gewend zijn.

Foto header via iStock, credits: Urupong

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy