Inspiratie: DIY urban jungle

by Isabeau Kamphuis

Planten in huis maken ons blij. Het zorgt voor extra sfeer en extra leven. Het begrip urban jungle wordt dan ook steeds belangrijker bij appartement bewoners; want bij gebrek aan een grote achtertuin halen we die planten gewoon naar binnen.

Plantenpotten galerij

Een plantenstandaard of hanger waar je een paar potten op een rij in kwijt kunt. Bij een tuincentrum of interieur winkel waarschijnlijk niet goedkoop en zelf heb je deze zo gemaakt. Alles wat je eigenlijk nodig hebt is een multiplex plaat en een zaag. Zaag cirkels in de plaat, groot genoeg voor je plantenpotten om hierin te rusten maar niet zo groot dat ze erdoorheen vallen. Het is hiervoor wel belangrijk dat je plantpotten een smallere onderkant dan bovenkant hebben. De multiplex plaat kun je laten zoals ie is of een kleurtje naar keuze hebben. Hang de plaat op of knutsel er wat poten aan om hem ergens neer te zetten: bijvoorbeeld in je keuken met je favoriete kruiden erin.

Groene hangplek

De macramé plantenhanger is een favoriet van vele geworden en Pinterest staat dan ook vol met knooppatronen en ideeën. Je kunt er voor kiezen om met wol of touw aan de slag te gaan, of wellicht knip je een oud T-shirt in repen om deze vervolgens om te knopen naar een plantenhanger? Om hier nog een schepje boven op te doen (en omdat je met één of twee plantenhangers nog lang niet in de buurt bent van een urban jungle) kun je een hele verzameling van deze macramé plantenhangers aan houten balken hangen. Hang deze boven je koffie of eettafel (misschien in combinatie met wat pendantlampen?) en je hebt een levend kunstwerk waar iedereen van onder de indruk zal zijn.

Lees ook:  Hoe je van jouw tuin een winters paradijs maakt

Stekjes kweken aan de muur

Als planten eenmaal een deel uitmaken van het huishouden is het makkelijk om je collectie uit te breiden. Je kunt vaak met minimale moeite een stekje van een al bestaande plant tot een nieuw plant omtoveren. Om succesvol een stekje te kweken heb je vaak alleen maar een potje water en wat zonlicht nodig, maar je kunt ook deze fase van het creëren van je eigen urban jungle deel uit laten maken van je interieur. Kweek de stekjes in reageerbuisjes die je op een rijtje kwijt kunt in bijvoorbeeld een Ikea kruidenrekje. Hang je kruiden, of eigenlijk plantenrekjes vervolgens op aan de muur.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy