Hoe ga je om met een overvolle sportschool?

by Emma

Het nieuwe jaar is al weer een tijdje geleden begonnen, maar hoe gaat het nu eigenlijk met je goede voornemens? En dan vooral die waar jij jezelf had beloofd om vaker in de sportschool te verschijnen? Je bent waarschijnlijk niet de enige die wat fitter wilde worden in 2019, dus de kansen zijn groot dat jouw lokale sportschool gewoon bomvol zit. Dit motiveert niet bepaald… dus hoe ga je hier mee om?

1. Kies een tijd die voor jou handig is.

Vrij voor de hand liggend is dat je simpelweg op een ander tijdstip moet gaan. Probeer dus wat flexibeler te zijn met je eigen rooster, en pas het aan op de momenten dat je ook daadwerkelijk je work-out kan doen (dus niet in de gym-spits). Daar gaat het immers om!

2. Meld je aan voor lessen

Niet elke sportschool biedt dit misschien aan, maar veel zeker wel. Meld je op tijd aan voor een les (misschien wat kickboksen, groepsfitness, of paaldansen?), en zo weet je zéker dat je jouw work-out voor die dag achter de rug hebt.

3. Train met gewichten

Dit is niet ideaal als je apparaten prefereert, maar misschien kan het soms toch een goed idee zijn om een paar van je vaste routines om te wisselen voor lichaamsgewicht oefeningen. Stel je eigen capaciteit vast, en begin zo met je dumbbells en aantal sets. Mocht je dit nou liever niet in de gym willen doen, kan dit natuurlijk ook thuis.

4. Vind je gymbuddy

Als je niet veel mensen kent in jouw sportschool dan is dit een goed excuus om daar aan te beginnen. Zoek iemand die ook jouw work-outs doet, jouw lichaamsbouw heeft, of hetzelfde doel, en wissel elkaar zo af! Als de een bezig is op het apparaat, kan de ander rusten, en vice versa. Zo bespaar je tijd en ruimte, én heb je het geluk dat je iemand hebt om je nog meer te motiveren.

Lees ook:  3 x de leukste (en meest rustgevende) plekken in Nederland om Oud en Nieuw door te brengen

5. Wissel van locatie

Het hangt er natuurlijk van af bij welke sportschool je zit, maar veel hebben verschillende locaties. Mocht die het dichts bij jou in de buurt nou áltijd overvol zitten, en als alle vorige tips echt niet werken, probeer het dan eens bij een die nét iets verder weg ligt. Zie je fietstocht er heen als een warming-up, en je kan er weer tegen aan.

Foto header via iStock, credits: nd3000

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy