Getest: de Nissan Qashqai, een cross-over die van alle markten thuis is

by Imke Walenberg

Nog niet eerder reden we in een Nissan, dat vróeg dus wel om een eerste date. En zo geschiedde. Velen zullen Nissan kennen van onder andere de compacte Micra. Maar wij zochten het andere gamma van het automerk op, en wel de cross-over. Waar zowel de Juke als de Qashqai succesvolle modellen zijn. Wij stapten in in laatstgenoemde variant, de Qashqai (om precies te zijn de Qashqai 1.2 DIG-T 115 MT 2WD TEKNA), en gingen op een ‘eerste afspraak’.

Ruimtelijke cross-over

De Qashqai (spreek uit: Kaskaai) is niet een heel nieuwe auto in zijn segment, maar heeft de afgelopen jaren wel vernieuwingen ondergaan. Met name omdat de concurrentie op cross-over gebied volop aanwezig was en is. Denk bij deze vernieuwingen bijvoorbeeld aan een grotere grille en een meer ergonomisch en stijlvoller interieur. Wat ons bij de eerste rit met de Qashqai meteen opvalt is de ruimte. We testten de auto met twee kleine kids die nog allebei in een autostoel moeten zitten. Fijn is dat wanneer ze in de autostoel vast zitten, ze nog genoeg beenruimte hebben. Dat valt namelijk nogal eens vies tegen in gelijksoortige cross-over modellen. Omdat het model dat wij hebben ook nog een glazen dak heeft dat open kan, is het voor de kids ook leuk naar buiten kijken. Ze zitten namelijk én hoog (de instap van de auto is al vrij hoog) waardoor ze door het normale raam goed naar buiten kunnen kijken én ze kunnen dus ook nog omhoog kijken. Altijd weer een leuk effect wanneer je een tunnel in rijdt… Ook de bagageruimte geeft meer dan voldoende plek voor alles wat je als (jonge) ouder moet meeslepen.

Lees ook:  5 tips voor het kiezen van de juiste makelaar

Entertainment

Als bestuurder zit je ook goed in de lekker zittende stoelen. De stoelverwarming zorgt voor een extra behaaglijk gevoel en het infotainment systeem dat in het dashboard geïntegreerd zit werkt fijn intuïtief. Verder is er een Bose-audiosysteem aanwezig die over het algemeen prima geluid geeft, maar het af en toe liet afweten (soms leek er een aantal luidsprekers weg te vallen).

Good looking

We cruisen, in helaas heel druilerig weer, met de Qashqai onder onze billen richting de Belgische grens. Toch zo’n dikke 140 kilometer vanaf Amsterdam gerekend. En dat cruisen gaat meer dan heerlijk, we vergeten voor even bijna het grijze Hollandse winterse weer dat buiten aan ons voorbij trekt. We zoeven over de wegen en voor we er haast erg in hebben zijn we op onze bestemming. Onze handgeschakelde (6 versnellingen) bolide levert ons veel rijplezier op. Snelheid is er volop, met name bij het doorschakelen in de lagere versnellingen. En door het heldere zicht op alle hoeken van en om de auto, voel je je meer dan zeker in deze auto. En ja, de looks zijn ook nog eens mooi meegenomen. Wij rijden een wit exemplaar en door de gestroomlijnde buitenkant voelt het alles behalve een gezinswagen.

De Nissan Qashqai heeft ons dan ook blij verrast op onze eerste date. Zowel qua looks, rijgevoel en ruimte. Het is een auto die zeker niet alleen goed scoort als gezinswagen. Hij is van alle markten thuis. De kosten van dit alles: ’n Qashqai is verkrijgbaar vanaf 28.390 Euro.

Lees ook:  Limited edition Jack Daniel’s: de eerste 10 jaar oude whisky in een eeuw

Binnenkort een nieuwe date inplannen?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy