Eten in een galerie? Het kan bij NMAG & de bar!

by Imke Walenberg

Kunst en eten, twee dingen waar ik toch wel behoorlijk blij van kan worden. Voor een combinatie van die twee mag je me dan ook zeker altijd wakker maken. Toen ons ter ore kwam dat je die mix in No Man’s Art Gallery (NMAG) kan krijgen sinds kort, stonden wij dan ook vooraan om dit concept uit te proberen. En zo togen wij naar NMAG & de bar, gelegen in het upcoming gedeelte van Amsterdam; Bos en Lommer.

Bij binnenkomst heb je nog niet per se door dat je ook een galerie binnenstapt: het restaurant is in het voorste gedeelte gesitueerd en de galerie achterin. Wel proef je gelijk een fijne arty vibe hangen, omdat de kunst van de expositie lichtelijk ook geïntegreerd is in het interieur van het restaurant.* Op de avond dat wij komen eten is het vrij rustig en kunnen we zelf een tafeltje kiezen. De uitstraling van het restaurant is slim laagdrempelig gehouden, waardoor je ook als niet-kunstliefhebber naar binnen wordt getrokken. De bar die meteen rechts bij binnenkomst is gelegen heeft een ons-kent-ons-sfeer. We krijgen gelijk zin in een goed glas wijn.

Eten in een galerie? Het kan bij NMAG & de bar!

De Grüner Veltliner die we laten inschenken smaakt ons dan ook prima. Bij het bekijken van de menukaart valt ons gelijk de originele mix van (groente)gerechten op, alsook de fijne prijzen (een hoofdgerecht kost gemiddeld 18 Euro). Er staat ook vlees en vis op, maar de vegetarische gerechten klinken met name als muziek in de oren. Vooraf besluiten we te gaan voor de salade met artisjok, lauwwarme wortelsalade en bloemkoolroosjes. Stuk voor stuk heerlijk klaar gemaakt blijkt niet veel later. Met name de bloemkool met Indiase mayonaise is geweldig. Dit vraagt naar meer!

Lees ook:  Liever ontsnappen aan de december drukte? Wij tippen 3 recepten voor een ‘holiday retreat at home’!

Eten in een galerie? Het kan bij NMAG & de bar!

Als hoofdgerecht bestellen we een groentetaartje met onder andere paprika jam en olijven crumble en een steak van knolselderij. Grappig is te zien dat de gerechten niet per se heel ‘kunstig’ zijn opgemaakt. De smaken daarentegen zijn wel heel kunstig. Overigens niet te verwarren met gekunsteld. Want het is werkelijk smullen. Daar kunnen echt vegetarische restaurants nog wat van leren. Als dessert nemen we koffie, we zijn inmiddels namelijk wel benieuwd geworden naar de expositie achterin de ruimte. En zo kan het dus gewoon dat je na je eten opstaat en nog ‘even’ een kunst-expositie bezoekt. Een super combi en wat ons betreft dan ook een ontzettende aanrader; de omzwerving naar Bos en Lommer meer dan waard.

In het kort over de galerie

Zeven jaar geleden werd No Man’s Art Gallery opgericht door Emmelie (inmiddels runt ze het samen met Lih-Lan). De galerie organiseert pop-up exposities over de hele wereld, om op die manier de internationale markt open te breken voor opkomende kunstenaars. De missie van No Man’s Art Gallery is om jonge kunstenaars wereldwijd toegang te geven tot buitenlandse kunstwerelden en markten, zodat beperkende omstandigheden in eigen land minder vat op hen hebben. In de expositieruimte van No Man’s Art Gallery is elke twee maanden nieuwe kunst te zien van kunstenaars die Emmelie en Lih-Lan tijdens hun internationale avonturen leren kennen.

* Op dit moment is er in de galerie Meta Darlings te zien, een groepsexpositie georganiseerd door de in Berlijn gevestigde kunstenaar Fabian Herkenhoener. Zowel in NMAG als de bar is er werk te zien van zeven opkomende nationale- en internationale kunstenaars.

Eten in een galerie? Het kan bij NMAG & de bar!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy