Dit zijn de leukste kampeerbusjes om mee te reizen

by Emma

Als je gaat brainstormen over die nieuwe reis die je wilt maken is waarschijnlijk de eerste gedachte die opkomt de vraag waar het avontuur heengaat. Maar sta je ook wel eens stil bij de vraag hoe? Een van de meest bijzondere manieren—en je kent het uit films zoals Little Miss Sunshine— is on the road met een camper. Mocht je dit type vakantie nou helemaal het einde vinden, dan blijft het wellicht nog lastig om het juiste voertuig te vinden. Wat is nou dé ideale reiscamper? Wij zochten het voor je uit!

1. De Escape Campervan

Deze bus is robuust en redelijk groot: je kan er makkelijk in slapen met z’n tweeën, er zit een keuken achterin, en er is zelfs ruimte voor een tafeltje met wat klapstoelen. Als je wat langer onderweg wilt zijn voorziet de Escape Campervan je dus van alle benodigdheden!

2. Een Mercedes 609D

Houd je van praktisch? En misschien ook wel van klim- en surfvakanties? Dan is deze auto perfect voor jouw tocht. De klimspullen kunnen makkelijk onder het bed opgeborgen worden, en er is ruimte voor twee surfboards aan de binnenkant. Ook heeft deze Mercedes een vast bed, gasstel, koelkast, stromend water, en wat al niet meer. Ideaal!

3. De Volkswagen Campervan (ID Buzz)

Je kent de klassieker: het echte hippie-avontuur in een Volkswagen busje. Natuurlijk is dit een droom gedeeld door velen. Het iconische VW metalen logo, het tweetonige design, en de stoelen die omgetoverd kunnen worden tot bed. Mocht je nog willen wachten met je reis, dan is er vanaf 2022 ook een ID Buzz model—de elektrische versie—waardoor je jouw afstanden ook milieubewust kan afleggen.

Lees ook:  De leukste lees- en taal-apps voor kids (tijdens de zomer)

4. Een Renault Master 2000

Deze wagen is uiterst geschikt voor een wat kleiner budget. Je past er gemakkelijk met z’n drietjes in, met zowel wat ruimte voor bedden (ook uitvouwbaar!), een wasbak, en kookplaten. Het grote voordeel bij deze auto is niet alleen de prijs, want je krijgt ook enorm veel ruimte om je extra benodigdheden aan het dak te bevestigen.

5. De Volkswagen T2/3

Anders dan andere campers hebben deze Volkswagens een hoog- of hefdak. Het is een echte gezinscamper, en past goed bij wat grotere afstanden. Het voordeel van dit uitvouwbare dak is dat je nog meer ruimte hebt om te slapen (ook perfect voor de kids). Ook heeft dit model een authentieke look, om je camperdroom compleet te maken!

Foto header via iStock, credits: FilmColoratStudio

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy