De mooiste manieren om binnen haardhout op te bergen

by Redactie

Wat te doen met het haardhout wanneer winter voorbij is straks? Het is natuurlijk nog vaak genoeg gezellig om ook straks in de lente nog de open haard of kachel aan te stoken. Maar in principe gebruik je veel minder haardhout dan tijdens de herfst en winter. Gelukkig heeft het opbergen van haardhout in huis ook een positieve kant: het ziet er hartstikke gezellig uit, helemaal als je het op de volgende manieren doet:

1) In een open kast

De meest eenvoudige oplossing; vul simpelweg een lege, open boekenkast met al je haardhout en klaar ben je. Belangrijk is wel dat het deurloze kast betreft. Verwijder zo nodig de deurtjes. En om het contrast met het hout aan te stippen is het aan te raden de kast een goede lik verf te geven. Liefst wit, zodat het hout ook echt er uit springt!

2) In een ombouw

Deze oplossing vraagt al meer creativiteit en waarschijnlijk wat hulp van een interieurbouwer. Laat bijvoorbeeld een ombouw timmeren rondom je kachel waarin je het haardhout kan opbergen. Of een zitje aan allebei de kanten van je open haard waarbij je aan de onderkant opbergruimte creëert. Praktisch tegelijkertijd!

3) In een nis

Ook deze manier is wat minder voor de hand liggend. En ook niet in alle interieurs mogelijk. Heb je echter de mogelijkheid om een extra muurtje op te trekken naast een bestaande muur, dan kan je een nis creëren waarin je de houtblokken kan opstapelen. Naast stylish ook heel handig.

4) In een mand

De meest simpele oplossing, maar daardoor niet minder mooi. Want je kan ook heel eenvoudig een mooie, grote, open mand kopen en daarin de blokken hout opstapelen. Het hele jaar rond staat zo’n mand hartstikke mooi in de woonkamer.

Lees ook:  Nieuwe modellen Citroën én Peugeot: le retour de l'élégance française

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy