De 7 tofste fietsroutes binnen Europa

by Emma

Als échte Nederlander, is de fiets onze trouwe ros. We gaan er mee naar werk, school, vrienden, en soms, op vakantie. Maar misschien wil je wel iets verder dan een fietstochtje naar het strand. Het maken van een wat langere route (in een ander land!) is niet alleen een sportieve uitdaging voor jezelf, maar ook nog eens enorm rustgevend als je door een prachtig gebied fietst. Daarom hebben wij 7 fantastische fietsroutes binnen Europa voor je op een rijtje gezet:

1. Loire Vallei, Frankrijk

Voor deze tour hoef je geen gevorderde Bauke Mollema of Laurens ten Dam te zijn. Het is namelijk niet alleen een fietstour langs prachtige historische kastelen en pittoreske dorpjes, maar ook nog eens een wijntour. Ontdek als fietsende levensgenieter de prachtige Loire Vallei.

2. Isle of Wight, Groot-Brittannië

Deze 100 km lange fietstocht is in principe in één dag te doen, maar dan moet je wel een fanatiekeling zijn! Je kan ook je tijd nemen en pauzeren in een van de vele vissersdorpen, of genieten van de frisse zeelucht. Ook zijn er onderweg genoeg mogelijkheden om bijzondere vogels te spotten.

3. Novi Colli, Italië

Voor de echt gevorderden is Novi Colli, ook wel de ‘thuishaven’ van de befaamde sporter Marco Pantani, een 130-200 km lange route die je zeker uitdaagt. Omdat je van heuvel naar heuvel fietst (Novi Colli betekent letterlijk ‘negen heuvels’) kom je elke keer weer een prachtig uitzicht tegen op de top, en is dus zeker de inspanning waard.

4. De Vlaanderen Fietsroute, België

Dit is de bekendste landelijke fietsroute van ons buurland, en loopt maar liefst 820 km door polders, bossen, heiden en historische locaties (bijvoorbeeld Brugge, Gent, en Leuven). Ook kom je hier veel kunst en werelderfgoed tegen, dus zie het als een sportieve kunst trip!

Lees ook:  Travel Guide: Belgisch Limburg

5. Elberadweg, Duitsland

Verkozen tot Duitslands mooiste fietsroute, is de Elberadweg (ongeveer 960 km) wel een hele mooie weg. Je fietst langs de rivier de Elbe, en komt steden zoals Praag, Dresden, en Hamburg tegen. En mocht je een pitstop nodig hebben, is er genoeg aan bier, wijn, en bratwurst om van te genieten.

6. Camino del Cid, Spanje

900 km lang door een dunbevolkt gebied van Spanje, zal je tijdens de Camino del Cid zeker tot rust komen (als je de top van de berg eindelijk hebt bereikt…). Denk aan bergketens, oude vestingsteden, kloosters, kastelen, en prachtige natuur.

7. Rhein-Route, Zwitserland

Vanaf de Oberalppas tot aan de Rhein-rivièra in Bazel, en ook wel de ‘Grand Canyon van Zwitserland’ genoemd. Met een totale afstand van 1233 km is dit een van de langste, maar ook zeker mooiste routes. Mocht je overigens een deel verder willen reizen met de trein dan is dat ook een optie.

Foto header via iStock, credits: mihtiander

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy