Bijzonder Valentijn: Tunnel of Love in Rotterdam

by Wanda Bregman

De Maastunnel in de o zo pittoreske stad aan de Maas Rotterdam is in aanloop naar Valentijnsdag omgetoverd tot een Tunnel of Love.  Het gaat alleen om het voetgangersgedeelte dat versierd is met zo’n 35.000 fluorescerende hartvormige lichtgevende stickers. Een ode en liefdesverklaring aan de bewoners van Rotterdam; 170 nationaliteiten die verbonden zijn door hun liefde voor de stad.

Liefde

Afgelopen weekend was de officiële opening van dit ware liefdesparadijsje. Een must do dus: een wandeling maken door de Tunnel of Love die 580 meter lang is. Je moet vooral ’s avonds komen wandelen als het donker is en je overspoelt wordt door liefde.  Het idee en initiatief komt van studio VollaersZwart; een kunstenaarsduo dat al 25 jaar zijn best doet gebouwen in steden een vrolijker beeld te geven. Tegelijkertijd is deze tijdelijke metamorfose een prachtig verjaardagscadeau voor de Maastunnel, die op Valentijnsdag maar liefst 77 jaar wordt.

De Tunnel of Love is tot aanstaande vrijdag te bewonderen. Heb je nu een mooi idee voor een liefdevolle en bijzondere wandeling met jouw valentijntje op 14 februari: gaan dus naar die Tunnel of Love.

Foto header via info.rotterdam.nl

Lees ook:  Bier-reis door eigen land

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy