7 x Roadtrips om nooit te vergeten

by Emma

Wie kent het cliché niet, “It’s not about the destination, it’s about the journey”. Hoe cheesy het ook klinkt, onderweg zijn is vaak een van de leukste momenten van een reis. En wie heeft er nou niet eens gedroomd van de ultieme roadtrip? Of je het nou doet in je eentje, met je partner, of je vrienden, iedereen heeft wel een idee over waar ze heen willen cruisen. Mocht je nog inspiratie nodig hebben, dan hebben wij hier 7 fantastische roadtrips op een rijtje gezet:

1. Route 66, Verenigde Staten

We beginnen maar gelijk met de klassieker. Je begint in Chicago en eindigt op het mooie strand van Santa Monica, California. Onderweg kom je Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, Mexico, en Arizona allemaal tegen op een bijna 4000 km lange route. Neem je tijd en verblijf in elke staat, om zo de wereldberoemde Amerikaanse roadtrip tot zijn recht te laten komen.

2. Route 1, IJsland

Ook wel bekend als de Ring Road, is deze snelweg langs de kust van IJsland—die overigens ook de énige snelweg in dit land is—een ware must see. Denk aan gletsjers, meren, watervallen, vulkanen, het noorderlicht en nog veel meer. Je kan er ongeveer 10 dagen over doen, en legt dan ruim 1300 kilometer af.

3. Ruta 40, Argentinië

Mocht je wat meer tijd hebben (en meer avontuur willen) dan is de Ruta 40—de langste autoweg van Argentinië—perfect voor jou. Veel mensen staan er niet bij stil, maar Argentinië en Australië zijn ongeveer even groot, en je hebt bij de Ruta 40 dus ook een flinke reis voor de boeg (5000 kilometer door ongerepte natuur). Neem warme én koude kleren mee, want je zal zowel gletsjers als woestijn tegenkomen.

Lees ook:  Houtbrander die je kampvuur omzet in elektriciteit

4. South Island Circuit, Nieuw-Zeeland

Het zal je ongetwijfeld niet verrassen dat Nieuw-Zeeland, bekend om al haar pracht en praal, op dit lijstje staat. Van duiken tot skiën, alles kan. Deze 2400 kilometer lange weg kan je in min of meer 2 weken afleggen, en je ontmoet alles wat moeder natuur te bieden heeft.

5. Cabot Trail, Canada

De Cabot Trail, op het eiland Cape Breton, laat je de aller mooiste locaties van Canada zien. Bijna 400 kilometer lang, en het waard om de tijd voor te nemen. Niet onbelangrijk: dit eiland is recentelijk uitgeroepen tot het mooiste eiland van zowel de US als Canada. Niet verkeerd.

6. Death Road, Bolivia (ook te zien op de foto bovenaan)

Wees niet (heel) bang. Als je wat meer adrenaline in je roadtrip wilt verwerken, begin dan in La Paz, de hoofdstad van Bolivia, en eindig in het kleine plaatsje Coroico, via de North Yungas Road. Deze 105 kilometer lange pas klinkt misschien kort, maar is dan ook vooral hoog. La Paz is al ’s werelds hoogste hoofdstad, en via dalen en bergen bereik je het nog net íets hoger gelegen dorpje (4649 meter hoog). Door een echt tropisch klimaat, is dit een roadtrip om nooit te vergeten.

7. Transfagarasan, Roemenië

We begonnen met een roadtrip waar iedereen wel eens van heeft gehoord, en eindigen met een die veel onbekender is. Ben je op zoek naar iets nieuws? Volg dan de Transfagarasan van 150 kilometer lang (de beroemdste weg van Roemenië, en wel tot 2043 meter hoog). Dit gebergte vol spannende bochten en krommingen laat je de flora en fauna van Roemenië ontdekken op wel een heel bijzondere manier.

Lees ook:  4 x trends op het gebied van brood

Foto header via iStock, credits: StreetFlash

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy