7 x must see films en series van dit voorjaar

by Emma

Niets heerlijker dan thuis bankhangen met een goede serie of film. En als je toch het huis uit wilt, dan is een bezoekje aan de bioscoop in tijdens een regenachtige dag een perfect uitje. Daarom tippen wij dé 7 must see films en Netflix series:

1. Sex Education

Je bent het vast wel al tegengekomen, en zo niet, dan raden wij je aan om even een kijkje te nemen. Gewoon op Netflix te vinden, is Sex Education, een Britse comedy-drama serie die je gegarandeerd laat lachen. Het betreft een sociaal ongemakkelijke puberjongen die niet weet wat hij aan moet met—jawel—seks. Echter blijkt het dat iedereen bij hem op school daar last van heeft, en hij besluit de adviezen van zijn moeder (die als sekstherapeute werkt) door te bemiddelen voor wat spaarcenten. Een moderne, verfrissende, een uiterst humoristische kijk op de wereld van pubers en hun problemen.

2. Velvet Buzzsaw

Deze nieuwe horrorfilm, met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol, werpt licht op de kunstwereld van L.A., en dan voornamelijk al het geld en de hebzucht die in de business steekt. Een serie schilderijen van een onbekende kunstenaar worden gevonden én verkocht, maar men komt er al snel achter dat hier iets bovennatuurlijks achter schuilgaat. De drang naar roem en rijkdom wordt niet beloond, maar op gruwelijke wijze bestraft. Spannend met soms een vleugje humor, is Velvet Buzzsaw een échte aanrader!

3. At Eternity’s Gate

Ondanks dat de meesten van ons vast wel een beeld hebben van Vincent van Gogh, toont At Eternity’s Gate de dynamiek, tegenslagen, en emoties, in het leven van de schilder (vertolkt door Willem Dafoe). Ook hier spelen veel bekende acteurs in, bijvoorbeeld Mads Mikkelsen en Oscar Isaac, en ze stellen je niet teleur. Van de muziek tot het gebruik van kleur: alles in deze film weerspiegelt Vincents laatste jaren in Frankrijk op een wijze die alleen maar sympathie en begrip kan opwekken, en een feest is voor het oog.

Lees ook:  7 leuke first date ideeën in Amsterdam

4. Russian Doll

Vanaf deze maand mogen we genieten van een nieuwe comedy op Netflix: Russian Doll. Gebaseerd op hetzelfde concept als de bekende Groundhog Day, zit de hoofdpersoon vast in continu herleven van dezelfde nacht, namelijk die van haar 36e verjaardag. Terwijl ze erachter probeert te komen wat zij nu in hémelsnaam moet doen om hier uit te komen, komt ze in aanmerking met absurde karakters en situaties, wat een aanslag is op de lachspieren. De serie wordt nu al “the first great show of 2019” genoemd, en fout zitten ze niet!

5. If Beale Street Could Talk

Deze film, van dezelfde makers als Moonlight en gebaseerd op het verhaal van James Baldwin, sleept je direct mee in het intieme liefdesverhaal wat zich afspeelt in Harlem. De jonge Tish en Fonny dromen van een toekomst samen, maar zien deze in duigen vallen als Fonny onterecht beschuldigd wordt van een verkrachting. Terwijl Tish ontdekt dat ze zwanger is van zijn kind, moet ze haar steun bij haar familie vinden. Een klassiek verhaal met een prachtige verfilming en dus een echte must see voor 2019. Vanaf 14 Februari te zien.

6. Roma

Het verhaal speelt zich af in Mexico City in de vroege jaren ’70, en volgt een familie op een semi-autobiografische wijze, geïnspireerd door de eigen opvoeding van de regisseur. Laat je verrassen door de cinematografie, waar de beelden, ondanks zwart-wit, enorm spreken. Universele thema’s komen aan bod en raken de gevoelige snaar bij jou als kijker ongetwijfeld. Ondertussen heeft Roma al wat prijzen gewonnen (waaronder een Venice Golden Lion), dus aarzel niet en laat je meeslepen met dit ontroerende levensverhaal.

Lees ook:  What happens in Vegas, stays in Vegas

7. Mid90’s

Mid90’s, geregisseerd én geschreven door Jonah Hill en daarmee zijn debuut, is een film die de jeugd van de opgroeiende 13-jarige Stevie volgt door de buurten van L.A, tijdens de jaren negentig. Ondanks zijn onrustige thuissituatie, vindt hij een thuis bij een groep skateboarders. De obstakels van het ouder worden, ergens bij horen, en foute keuzes maken komen allemaal terug in deze originele film met een verfrissend gebruik van beeld. Met een authentieke jaren negentig cinematografie, is dit drama een film die je niet voorbij mag laten gaan, en is vanaf 21 Februari in de bioscoop te bezichtigen.

Foto header: linker-afbeelding uit Mid90’s en rechterafbeelding Willem Dafoe als Vincent van Gogh in At Eternity’s Gate.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy