7 x de meest romantische bestemmingen in Europa voor Valentijn

by Redactie

Valentijnsdag valt dit jaar op een donderdag. Kortom, de ideale reden om een geliefde mee te nemen voor een lang en romantisch weekend weg.  Want het blijkt dat een op de zes Nederlanders ooit een relatie had met iemand die in het buitenland woont.* Bijna 30 procent van deze groep is nog altijd samen. Ook blijkt uit hetzelfde onderzoek dat ruim een op de vier Nederlanders ooit een relatie had met iemand die hij of zij tijdens het reizen ontmoette. Maar wat zijn nu de meest romantische bestemmingen voor Valentijn? De volgende zeven steden in Europa zijn ideaal om met geliefden door te brengen:

1. Brugge, België

Een romantisch dagje of weekend weg hoeft niet ver van huis te zijn. Breng met je geliefde Valentijnsdag door in Brugge, ook wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. In deze prachtige, eeuwenoude Belgische stad wandel je ‘s avonds langs de grachten om de lichtjes op het water te zien fonkelen.

7 x de meest romantische bestemmingen in Europa voor Valentijn

2. Valencia, Spanje

Hoewel Valencianen eigenlijk op 9 oktober de dag van de liefde vieren, zijn er ook op 14 februari genoeg romantische activiteiten te beleven. Maak bijvoorbeeld bij zonsondergang een boottocht op het meer van Albufera en geniet daarna van de streekgerechten van El Palmar, een vissersdorpje net buiten de stad.

7 x de meest romantische bestemmingen in Europa voor Valentijn

3. Boedapest, Hongarije

Breng Valentijnsdag door in Boedapest, de parel van Oost-Europa. Ontspan samen een dagje in een van de majestueuze badhuizen, waar het water in de baden op natuurlijke wijze wordt verwarmd door warmwaterbronnen. Boek een spa-pakket en je kunt de hele dag genieten van het warme bronwater, sauna’s en massages.

Lees ook:  Sporten in warm weer - waar moet je op letten?

7 x de meest romantische bestemmingen in Europa voor Valentijn

4. Athene, Griekenland

Athene is wellicht niet de eerste stad waar je aan denkt voor een romantisch weekendje weg, maar er zijn genoeg verrassende activiteiten te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een speciale Valentijnsdag-voorstelling in het imposante Megaron theater? Ga ‘s avonds uit eten bij een van de restaurants met uitzicht op de Akropolis.

7 x de meest romantische bestemmingen in Europa voor Valentijn

5. Bath, Verenigd Koninkrijk

Londen is natuurlijk altijd leuk, maar wat dacht je van Bath? Zeker voor Valentijnsdag is deze sfeervolle Britse stad een aanrader. Overnacht in een kasteel en voel je even een ‘royal couple’, of maak een luchtballonvaart waarbij je met een glas champagne van het prachtige Engelse landschap geniet.

7 x de meest romantische bestemmingen in Europa voor Valentijn

6. Wenen, Oostenrijk

Wenen is de ultieme Valentijnsdag-bestemming door zijn zijn barokke paleizen en sfeervolle centrum. Daarnaast is februari het balseizoen en vindt op 16 februari het Johann Strauss Bal plaats. Trek je galatenue aan, geniet van het driegangendiner en het prachtige orkest. Ook leuk: woon een klassiek concert bij in het Schönbrunn paleis.

7 x de meest romantische bestemmingen in Europa voor Valentijn

7. Reykjavik, IJsland

Gooi je Valentijnsdag over een compleet andere boeg en bezoek het hippe Reykjavik. In IJsland is het ijskoud en donker in februari, maar juist daarom het perfecte moment om het unieke Noorderlicht-natuurfenomeen te bewonderen. Doe dit bijvoorbeeld vanaf de Grótta toren, net buiten de stad. Warm je vervolgens weer op in een van de warmwaterbronnen.

7 x de meest romantische bestemmingen in Europa voor Valentijn

* Dit blijkt uit een jaarlijks onderzoek van vliegticket- en hotelzoekmachine momondo.nl naar reisgewoonten waar ruim duizend Nederlanders aan deelnamen.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy