5 x tips voor een veilige family roadtrip

by Redactie

De winter zit er bijna op, tijd om ons weer te gaan verheugen op de voorjaars- en zomervakantie! En hoewel vliegen een stuk meer voor de hand ligt is dan, pak ‘m beet, 20 jaar geleden, gaan veel gezinnen nog gewoon met de auto op vakantie. Maar waar moet je nu op letten als je met het hele gezin (veilig) richting de Italiaanse Alpen of Franse Rivièra gaat? Wij geven tips & tricks voor een veilige family roadtrip:

1) Uitgerust op reis

Zorg ervoor dat je vóórdat je op vakantie gaat al wat uitgerust bent. Stap dus niet gelijk na je laatste werkdag in de auto om maar zo snel mogelijk op de plek van bestemming aan te komen. Niet uitgerust achter het stuur plaatsnemen zorgt voor nogal wat risico’s. Zijn er meerdere ouders/volwassenen in de auto, met een rijbewijs? Zorg dan dat je minimaal om de twee uur wisselt als bestuurder. Zo kan je alert op de weg en weggebruikers blijven letten.

2) Slim inpakken

Als echte Hollanders zijn we vaak geneigd om álles mee te nemen. Zolang het past, kan het mee, toch? Helaas, pakt dat niet altijd goed uit in realiteit. Pak je de auto tot aan de nok toe vol, dan heb je immers totaal geen overzicht meer tijdens het rijden. Hartstikke gevaarlijk! Veel slimmer is een kar achter je auto te hangen. Hierdoor blijft er veel ruimte over in de auto en heb je volledig zicht. Zorg dus voor een paar stevige trekhaken en natuurlijk een handig aanhangwagen.

Lees ook:  5 x de leukste strandtenten van Nederland

3) De reis zelf is ook al leuk

Maak van de reis geen straf, maar juist een mooie roadtrip. Zorg voor vermaak voor de kids, lekkere snacks en leuke playlists om mee te zingen. Pauzeer regelmatig zodat iedereen goed de benen kan strekken en de kinderen even hun energie kwijt kunnen.

4) Kosten onderweg

Zoek voordat je vertrekt uit of je een vignet of milieusticker nodig hebt en waar en hoeveel tol je in totaal zal moeten betalen. Het grootste voordeel van het vooraf aanschaffen van deze dingen is dat je aan de grens niet hoeft te wachten. Vooral in de schoolvakanties kan er topdrukte ontstaan!

5) Veiligheid is key

Mocht er toch iets gebeuren onderweg, een ongeluk of pech met de auto, dan is het zaak de situatie zo snel als mogelijk veilig te maken. Schaf daarom veiligheidsvestjes aan, maar vergeet ook niet een complete verbanddoos en gevarendriehoek in te pakken. Daarnaast is het slim je lidmaatschap bij de ANWB te checken. Klopt alles nog? Is er ook buitenlanddekking?

Alles gereed? Dan kan je met een gerust hart aan je family roadtrip beginnen…

Foto header via iStock, credits: Nadezhda1906

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy