5 x origineel uit eten in Nederland

5 x origineel uit eten in Nederland

Ook al is wat op het menu staat het belangrijkste, de locatie en ambiance van een restaurant kunnen wél een enorm verschil maken. Gelukkig hoeven we vaak niet ver te reizen om op een bijzondere locatie te kunnen dineren. Dus, bij deze, vijf plekken waar je (bijzonder) origineel uit eten kan:

1. REM Eiland

Dit restaurant bevindt zich in een omgetoverd broadcast platform van ‘TV Noordzee’. In het ‘nieuwe en fancy gedeelte’ van Amsterdam, bij de Houthavens, kan je nu genieten van een práchtig uitzicht over het IJ, hoog boven de stad. Als je nóg wat hoger wilt en het weer het toelaat dan kan je ook met de trap naar de rooftop bar voor een adembenemende ervaring.

2. Mama Kelly

Roze! Yes. Alles. Je moet er van houden, maar een unieke ervaring is het gegarandeerd. Van de servetten tot de gordijnen, je dineert daadwerkelijk à la vie en rose. Geen zorgen, wat ze serveren is niet roze. Wél lekker (vooral kip en kreeft zijn hun specialiteiten)! Zowel gevestigd in Amsterdam als in Den Haag, en zeker een bezoekje waard.

3. Aloha

Misschien ben je het grauwe grijze weer van Nederland zat. Zéér begrijpelijk. Zo dachten de oprichters van Aloha er ook over. Zowel al het meubilair als de producten is duurzaam en biologisch, en als onderdeel van BlueCity010 (tegen overtollig afval) is het een fijne eco-conscious locatie! Vroeger een tropisch zwemparadijs, nu een top restaurant. Ontvlucht de regen en omarm de tropen, in Rotterdam!

4. Hoftrammm

Jawel, dit is een echte tram. Terwijl je richting Scheveningen rijdt krijg je de mogelijkheid om van een heerlijk vijfgangendiner (inclusief wijn) te smullen. Als je even van tevoren boekt mag je genieten van een van de mooiste tochtjes door Den Haag met een heerlijke culinaire verrassing. Niet verkeerd.

Lees ook:  Dit alcoholvrije drankje doet niet onder voor een echte gin & tonic

5. WT Urban Kitchen

Om te kunnen genieten van deze locatie moet je geen hoogtevrees hebben… Het restaurant bevindt zich namelijk in een industriële watertoren te Utrecht, maar liefst verdeeld over drie verschillende niveaus. Van lunch tot diner, van vergaderingen tot private dining, WT Urban Kitchen weet wat ze doen, en dat liegt er niet om!

Foto header van REM Eiland, via de Facebook-pagina van REM Eiland.

1 comment on “5 x origineel uit eten in Nederland

  1. Geen woord aan gelogen wat WT urban kitchen betreft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *