5 x origineel uit eten in Nederland

by Emma

Ook al is wat op het menu staat het belangrijkste, de locatie en ambiance van een restaurant kunnen wél een enorm verschil maken. Gelukkig hoeven we vaak niet ver te reizen om op een bijzondere locatie te kunnen dineren. Dus, bij deze, vijf plekken waar je (bijzonder) origineel uit eten kan:

1. REM Eiland

Dit restaurant bevindt zich in een omgetoverd broadcast platform van ‘TV Noordzee’. In het ‘nieuwe en fancy gedeelte’ van Amsterdam, bij de Houthavens, kan je nu genieten van een práchtig uitzicht over het IJ, hoog boven de stad. Als je nóg wat hoger wilt en het weer het toelaat dan kan je ook met de trap naar de rooftop bar voor een adembenemende ervaring.

2. Mama Kelly

Roze! Yes. Alles. Je moet er van houden, maar een unieke ervaring is het gegarandeerd. Van de servetten tot de gordijnen, je dineert daadwerkelijk à la vie en rose. Geen zorgen, wat ze serveren is niet roze. Wél lekker (vooral kip en kreeft zijn hun specialiteiten)! Zowel gevestigd in Amsterdam als in Den Haag, en zeker een bezoekje waard.

3. Aloha

Misschien ben je het grauwe grijze weer van Nederland zat. Zéér begrijpelijk. Zo dachten de oprichters van Aloha er ook over. Zowel al het meubilair als de producten is duurzaam en biologisch, en als onderdeel van BlueCity010 (tegen overtollig afval) is het een fijne eco-conscious locatie! Vroeger een tropisch zwemparadijs, nu een top restaurant. Ontvlucht de regen en omarm de tropen, in Rotterdam!

4. Hoftrammm

Jawel, dit is een echte tram. Terwijl je richting Scheveningen rijdt krijg je de mogelijkheid om van een heerlijk vijfgangendiner (inclusief wijn) te smullen. Als je even van tevoren boekt mag je genieten van een van de mooiste tochtjes door Den Haag met een heerlijke culinaire verrassing. Niet verkeerd.

Lees ook:  Koffie en koekjes: de perfecte combinatie voor bak- en koffieliefhebbers

5. WT Urban Kitchen

Om te kunnen genieten van deze locatie moet je geen hoogtevrees hebben… Het restaurant bevindt zich namelijk in een industriële watertoren te Utrecht, maar liefst verdeeld over drie verschillende niveaus. Van lunch tot diner, van vergaderingen tot private dining, WT Urban Kitchen weet wat ze doen, en dat liegt er niet om!

Foto header van REM Eiland, via de Facebook-pagina van REM Eiland.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy