5 x de meest bijzondere plekken om te bungeejumpen

by Emma

Tsja, niet iedereen durft het, en ook zeker niet iedereen doet het. Mocht je er dan toch aan geloven, dan wil je natuurlijk wel een van de meest bijzondere ervaringen ooit: bungeejumpen. Misschien is het je eerste keer, of misschien zoek je een nieuwe locatie. Van Zuid-Amerika tot Azië—wij hebben de meest ongelooflijke locaties gevonden om jouw bungeejumpdroom waar te kunnen maken.

1. Macau Tower, China

We beginnen gelijk met een van de hoogste bungeejumps ter wereld. Bij deze echte adrenaline sensatie mag je namelijk van maar liefst 232 meter naar beneden springen (en het touw rukt pas terug als je zo’n 30 meter boven de grond bent…). Voor de échte daredevils, is Macau Tower een meer dan geschikt opwindend avontuur.

2. Bloukrans Bridge, Zuid-Afrika

Deze locatie is niet s’ werelds hoogste, maar wél populairste bungeejump site. Vanuit Kaapstad is Bloukrans goed te bereiken. Los van de hoogte is het hier vooral de ongerepte natuur die het ‘m doet met haar geweldige jungle vistas. Niet verkeerd.

3. Colorado River, Costa Rica

Ook hier krijg je gegarandeerd een adrenaline kick. Omgeven door wilde tropische jungle terwijl het maar 40 minuten van San Jose gelegen is, is Colorado River een echte hidden gem. Een ander groot voordeel is dat er verschillende soorten jumps beschikbaar zijn (bij sommigen kan je bijvoorbeeld het water in tijdens je val, terwijl andere rocket-launchers gebruiken). Voor ieder wat wils.

4. Kawarau Bridge, Nieuw Zeeland (te zien op de foto)

Dit is wel een heel bijzondere plek, want het fenomeen is hier allemaal begonnen. In 1986 sprong Kiwi AJ Hackett (met slechts één rubber touw…) wat uiteindelijk leidde tot de opening van de Kawarau Bridge als bungeejump locatie. Het is een 43 meter hoge drop over de rivier, met een adembenemend uitzicht.

Lees ook:  Last van kromme remschijven? Zo kom je er vanaf!

5. Volcano Bungee Pucon, Chili

Yes, dat lees je goed. Dit is wellicht de meest unieke en avontuurlijke ervaring in deze lijst. Je vliegt namelijk 3 kilometer hoog in een helikopter, waarna je springt boven hete, smeltende lava gedurende een val van 114 meter. Als je uitgebungeld bent mag je nog even blijven hangen totdat je teruggevlogen bent naar het vliegveld (dus de spanning stopt nog niet!).

Foto header via iStock, credits: Puripatl

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy