5 x de leukste activiteiten om als (jonge) vader met je kind te doen

by Imke Walenberg

Soms is het als vader zoeken naar wat voor activiteit je nu weer moet doen met je kind(eren). De speeltuin om de hoek heb je nu inmiddels wel gezien, het is tijd voor dingen waar zowel jij als je kids blij van worden. En nog belangrijker; de energie kwijt kunnen. Wij geven alvast een paar tips voor de leukste activiteiten met je kind:

1) De bossen in

Niets lekkerder dan de buitenlucht in en het liefst in een mooie omgeving. Oftewel; ga de natuur in! En daar is ontzettend veel te doen. Laat je dan ook qua ideeën een handje helpen door de website van Staatsbosbeheer, daar staan heel veel leuke tips en routes op die je met kids kan doen. Zoals een wandelpad die hoog langs de toppen van de bomen leidt. Of een kabouterpad, waar je met puntmuts en al, een echte kabouterroute loopt.

2) Springen maar

Eén van de populairste ‘nieuwe’ sporten van dit moment is jumpen. Trampoline springen voor volwassenen. Leuk is echter dat er in veel van deze jumping-hallen ook speciale kids-uren zijn. Waar ook hele jonge kinderen zich kunnen uitleven op de trampolines.

3) Zandkastelen bouwen

Je kan je kind niet trotser maken dan wanneer zijn of haar papa een prachtig groot zandkasteel heeft gebouwd. Ga dus lekker naar het strand, kan zowel in de winter als de zomer, en bouwen maar. En wil je het dichter bij huis houden? Leg dan een mooie zandbak in je tuin aan, bijvoorbeeld van Lobbes. Koop zandbak speelgoed en klaar ben je. Je eigen strand aan huis.

Lees ook:  Alternatieven voor koffie in de ochtend (waar je ook wakker van wordt)

4) Maak een uitje met de trein

Iets wat voor jou heel normaal is, kan voor je kind super bijzonder zijn. Bijvoorbeeld een ritje met de trein maken. Maak er een echt uitje van en ga samen een dagje op pad met de trein. Kan je meteen een bezoekje brengen aan een leuk kids museum in een andere stad.

5) Keukenprins

Koekjes, cake, taart… welk kind is er niet gek op? Helemaal als je het zelf hebt gemaakt. En nee, je hoeft zelf echt niet een keukenprins te zijn om te bakken. Mislukt de taart? Geen probleem, vaak zijn die juist het lekkerst…

Foto header via iStock, credits: Vasyl Dolmatov

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy