5 x carnaval vieren over de hele wereld

by Imke Walenberg

Alaaf! Het carnavalseizoen gaat bijna van start. Daarom nemen je mee naar de vijf meest ondergewaardeerde carnavalsbestemmingen wereldwijd. Van de vreemdste tradities tot en met de mooiste outfits hebben we voor je op een rijtje gezet. Ook handig: via de website van AirHelp kan je ook zien welke luchthavens je het beste kunt vermijden tijdens dit feestseizoen, als je in ieder geval op tijd wilt aankomen…

1. Trinidad en Tobago

Dat je wel eens over het carnaval van Rio gehoord hebt is zeer waarschijnlijk, maar heb je ook al eens aan Trinidad of Tobago gedacht? Nee, nog nooit van gehoord?! Tijdens carnaval wordt het hier een behoorlijke smeerboel. Chocolade, olie, verf, modder en wat je maar kunt bedenken dient als lichaamsversiering. De oorsprong van deze traditie gaat al iets verder terug. Toen er nog slavernij in het Caribische gebied was, was dit feest bedoeld om de grenzen tussen de bevolkingsgroepen te vervagen en om iedereen met open armen te ontvangen, ongeacht herkomst of huidskleur. 

2. Denemarken

Bij Denemarken denk je wellicht niet meteen aan carnaval. Toch vind je er naast de geweldige natuur een aantal bijzondere tradities die perfect zijn voor een gezinsuitje. Ook in Denemarken is het groot feest tijdens Carnaval. Kinderen verkleden zich en gaan langs de deuren voor snoep, wat iets wegheeft van ons Sint-Maartens feest. Het echte feest begint pas als de kinderen beginnen aan de Pinata (die wederom gevuld is met snoepgoed). Het kind dat de Pinata als eerste opent wint niet alleen veel lekkers, maar krijgt ook nog eens de naam ‘Cat Queen’. Gaat het openen van de Pinata wat trager en eindig je als laatste? Dan krijgt het kind de naam ‘Cat King’. 

Lees ook:  Internationaal ondernemen voor beginners

3. Paraguay

Sneeuw in Paraguay? Ja, tijdens carnaval lijkt het alsof de hele carnavalsstad ‘Encarnacion’ wit geworden is. Met meer dan 12.000 feestvierders is de zelfbenoemde carnavalsstad met haar Sambadrome een spektakel opzicht. Maar wees gewaarschuwd, kom je kijken zonder zelf ‘sneeuwwit’ te zijn?! Dan kun je een emmer met scheerschuim, witte verf of nepsneeuwspuitbussen verwachten. 

4. Panama

Panama is hot. Carnaval in Panama brengt je verkoeling wanneer jij dat nodig hebt. Vergeet je bikini of zwembroek niet, aangezien de tropische temperaturen vragen om afkoeling tijdens het grote feest. Niemand ontkomt aan de koele waterstroom (La mojadera) die de watertrucks op de menigte spuiten. Het is een groot feest, met waterpistolen, emmers vol met ijs en uiteraard zang, dans en ijskoude cervezas. 

5. Spanje

Dat je in Spanje van de zon kunt genieten is algemeen bekend. Maar dat Spanje de carnavalstradities naar Latijns-Amerika gebracht heeft en daardoor al eeuwen Carnaval viert met een groot feest is minder bekend. In verschillende steden in Spanje wordt carnaval gevierd met optochten en bijzondere, uitgedoste kostuums. Zo verwelkomt de kleine kuststad Sitges jaarlijks meer dan 250.000 bezoekers. 

Foto header via iStock, credits: filipefrazao

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy