3 x voordelen van seizoensgroenten

by Emma

We denken (gelukkig) steeds bewuster na over wat we eten, en hoe. Maar voor de mensen die nog een stapje verder willen gaan (en bijvoorbeeld zichzelf willen uitdagen om zero waste te leven), is het een idee om groenten en fruit te eten die seizoensgebonden zijn. Wij gingen op zoek naar de voordelen van dit soort groenten, en dat bleken er nogal wat te zijn!

Moeder natuur wordt blij…

Een enorme verbetering is dat jouw ecologische print afneemt, en hoe! Want als je seizoensgebonden producten koopt, betekent het niet alleen dat ze geoogst zijn in het seizoen waarin ze oorspronkelijk het beste uit de grond worden gehaald, maar óok nog eens dat ze niet van ver komen. Denk aan alle import die nu wegvalt (en dus ook de milieuvervuilende gassen die bij het vervoeren ervan horen). Je krijgt hier veel versere, en eerlijkere, groenten en fruit mee, wat veel beter is voor moeder natuur.

…En jij ook!

Als je dacht dat we er al waren dan heb je het mis. Los van het feit dat het milieu hiervan profiteert, bof jij ook. Wat nu namelijk op je bord belandt is niet alleen gezonder voor jouw omgeving, maar al helemaal voor jou. Zoals we al zeiden, zijn deze producten vers. Ze komen niet van ver, dus dan moet dat ook wel. Er zitten véél meer vitamines in omdat ze sneller bij jou thuis zijn, en niet daarvoor de halve wereld over moesten of ergens in een diepvries bewaard werden.

Dus… wat eten we deze lente?

Verrassend genoeg zijn er meer groenten en fruit beschikbaar dan jij waarschijnlijk op kan! In Februari doe je het bijvoorbeeld goed met aardappel, boerenkool, en paddenstoelen. Maar ook pompoen, rodekool, spruiten en wortel. Voor fruit kan je terecht bij appels en peren. Als de lente dan echt op gang komt, denk dan aan spinazie, veldsla, radijs en rabarber. Vanaf April mogen we ook nog eens genieten van paksoi, waterkers, en onze geliefde Hollandse aardbeien! Klinkt dit een beetje overweldigend? Vrees niet, er zijn genoeg handige websites of échte kalenders die je kan aanschaffen om het hele jaar door te weten wat je kan eten!

Lees ook:  Het ultieme, varende "pop-up restaurant"

Foto header via iStock, credits: Oxana Medvedeva

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy