Zo geef je thuis een geslaagd feest

by Redactie

Thuis een feest organiseren, of het nu om een verjaardagsfeest gaat of om een housewarming, niet iedereen is daar even goed in. Dat kan liggen aan het feit dat je simpelweg geen zin hebt in het gedoe, maar kan ook liggen aan hoe je de organisatie ervan aanpakt. Of je nu wel of niet fan bent van thuis feestjes geven, met onderstaande tips ben je er in ieder geval zeker van dat jouw feest slaagt:

1) Verwachtingen scheppen

Geef van tevoren duidelijk aan om wat voor feest het gaat. Is het een dansfeestje, een zitfeest, is er een eindtijd, krijgen de mensen eten geserveerd? Durf daarbij ook hoog in te zetten. Wanneer je dat doet dan zullen je gasten er zich namelijk ook naar gedragen. Wanneer je de verwachtingen laag houdt, wellicht uit bescheidenheid, dan zal dat een minder positieve invloed hebben op het feest.

2) Sfeer creëren

Geen feest zonder sfeer. Zodra je een ruimte binnenkomt voel je of de sfeer goed is (of niet). En die vibe kan je zeker een positief handje helpen. Denk aan lekkere en heerlijke geurende hapjes, mooie versiering en natuurlijk muziek. Goede, passende muziek draaien op je feest kan je feestje maken of kraken. Maar ook de juiste verlichting is van belang. Liever geen tl verlichting, maar juist sfeervolle en warme lampen. En wil je een echt disco feest creëren? Regel dan een stroboscoop voor de ultieme discoparty (bijvoorbeeld deze stroboscoop van MaxiAxi).

3) Probeer de drempel laag te houden

Wanneer je weet dat er veel mensen zonder partner zijn en komen, dan is het van belang om de drempel van je feestje laag te houden. Zorg voor een rustgevende setting, met niet al te fel licht. Daarnaast zijn spelletjes ook een goede manier om interactie te creëren. Ook een verkleedfeestje kan helpen om ‘verlegen’ mensen toch naar je feest te laten komen. Ze kunnen zich op die manier als het ware verbergen achter hun verkleedkostuum.

Lees ook:  Wasetiquette? Hoe kennis van wassymbolen je wasgewoontes kunnen verbeteren!

4) Dynamiek is key

Zitfeestjes zijn absoluut niet handig voor de dynamiek. Zorg voor een dynamische setting zodat mensen kunnen rondlopen en switchen van gesprekspartner. Wil je een spetterend feestje, dan is het dus key dat je zorgt voor beweging. Zet dan ook niet te veel stoelen neer, draai goede dansplaten en er ontstaat vanzelf een ontspannen sfeer bij je gasten.

Foto header via iStock, credits: SeventyFour

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy