Zo creëer je de ultieme man cave thuis

by Redactie

Veel mannen vinden het heerlijk om zich af en toe terug te kunnen trekken in hun eigen ‘man cave’. Oftewel; een plek waar je als man je favo hobby of bezigheid kan beoefenen. Die plek kan een zolderkamer zijn of een garage, als het maar een plek is die je helemaal voor jezelf kan inrichten. Hoe je zo’n ultieme man cave nu vorm geeft? Wij geven tips:

1) Kies de functie van de ruimte

Bedenk van tevoren goed wat het doel van de ruimte gaat zijn. Moet het een ontspanningsruimte zijn of eerder een plek waar je met je hobby bezig kan zijn? Wanneer je een klusplek wilt creëren dan mag het wel rommelig zijn en is het van belang dat je ook troep kán maken. In een relaxkamer staat chillen (met vrienden of alleen) voorop.

2) Leef je uit

De man cave is echt jouw kamer, dus je mag helemaal zelf bepalen welke kleuren en meubels je gaat gebruiken. Laat je partner dus vooral geen inspraak hebben. Ben je gek van films, dan is het misschien wel super-leuk om er een soort mini-bioscoop van te maken. Sportfanaat? Dan mogen mooie (historische) sportmomenten aan de muur niet ontbreken.

3) Slim inrichten

Misschien wil je wel en, en, en… Want nu je toch je eigen man cave mag inrichten dan ook maar gelijk alles doen: een bar, een tafelvoetbalspel, een flinke loungebank en ga zo maar door. Maar misschien wordt het daar juist helemaal niet gezelliger op. Kies daarom je key items goed uit. Kies daarom wellicht voor één goede pooltafel die niet ook de hele kamer domineert. Ga bijvoorbeeld voor een pooltafel kopen bij Strayshop.nl.

Lees ook:  Hoeveel kun je besparen met zonnepanelen?

4) (Verborgen) gadgets

Een echte man cave bevat natuurlijk ook toffe gadgets. Dat kan een giga beeldscherm zijn, maar ook een arcade video game of een mooi geluidssysteem. Leukste is dan eigenlijk om deze gadgets te ‘verstoppen’. Denk aan een tv-scherm dat achter ene gordijn verdwijnt wanneer je niet naar de tv kijkt.

Foto header via iStock, credits: WiktorD

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy